Jahodovo - karamelové košíčky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z mouky, 280 g másla, moučkového cukru, žloutků, vanilky a trochy citronové kůry připravíme křehké těsto, které necháme chvíli v lednici odpočívat. Formičky na košíčky vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z těsta bereme kousky jako ořech a vtlačíme do formičky. Košíčky pečeme uložené na plechu 12-15 minut. Po upečení je vyklopíme a necháme vychladnout.
Den před pečením uvaříme salko na karamel /asi 2 hodiny/ a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme a spojíme se salkem. Krémem naplníme košíčky, ozdobíme je plátky jahod a potřeme rozpuštěnou červenou želatinou. Košíčky necháme v lednici ztuhnout a podáváme. Z tohoto množství jich bude asi 45-50 kousků.
Tip k receptu
Ovoce použijeme dle sezóny.
uschi315. 07. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Přidané ingredience: karamelové salko
Ajaja 18. 11. 2012, 16:47

palino 04. 03. 2017, 20:29

Svetlana 22. 05. 2017, 20:05

majka 19. 01. 2018, 21:13

hanka 03. 02. 2018, 19:53

dušanka 07. 04. 2018, 20:56
Sonia005 15. 12. 2010, 07:03