Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magazín - stránka 5

Květinová kuchařka - Jedlé kvítí a býlí na vaření i zdobení

Květinová kuchařka - Jedlé kvítí a býlí na vaření i zdobení

19. 07. 2016

Objevte nové chutě a vůně prostřednictvím jedinečných receptů s jedlým kvítím a býlím, které váš talíř promění v malířské plátno plné lákavých barev a tvarů. Sběr květů bude díky věrným ilustracím herbáře, který je spolu s receptovou částí přeh...

Pečené jablečné růžičky

Pečené jablečné růžičky

19. 07. 2016

Když už chcete hřešit, tak občas zkuste připravit dezert i z něčeho zdravého, třeba z jablek. Chcete návštěvu překvapit něčím jiným než obyčejným štrůdlem? Připravte jim jablečné růže. Nebojte se. Vůbec to není složité. Stačí se jen držet návodu a...

Odpalované těsto neboli “pâte à choux”

Odpalované těsto neboli “pâte à choux”

18. 07. 2016

Pokud jste odpalované těsto ještě nepřipravovali a bojíte se, že ho pokazíte, nemějte strach. Stačí se jen držet návodu a určitě se vám to podaří. ZajímavostiZ odpalovaného těsta vzniká spousta luxusních moučníků jako například Croquembouche, což ...

Jahodové dortíky

Jahodové dortíky

15. 07. 2016

Těmto jahodovým dortíkům zaručeně neodoláteJe sice léto a vy si chcete svou dokonalou postavu uhlídat, ale mělo by se užívat se vším všudy. Sladké nemusíte zavrhnout, stačí se jen hlídat, abyste ho nesnědli příliš. Občas v malých dávkách nějaká ta...

Mascarpone se hodí nejen do dezertů

Mascarpone se hodí nejen do dezertů

14. 07. 2016

Jedná se o čerstvý krémový sýr, který se vyrábí z kravského mléka a poprvé ho ochutnali již v 16. století v Itálii. Většinou se používá pro přípravu sladkých pokrmů - především dezertů. Mascarpone si většina lidí spojuje s pravým italským dezertem...

Ústřice - luxusní pochoutka

Ústřice - luxusní pochoutka

13. 07. 2016

Jak jistě víte, ústřice jsou mořské plody, jenž jsou ukryté ve 2 skořápkách. Pokud jste opravdový gurmán, jistě víte, že se jedná o delikatesu, ve které je obsaženo mnoho zdraví prospěšných vitamínů a minerálů - železo, jód, draslík, vápník, vitam...

RAW pro zdraví a krásu - Kuchařka Jitky Adamové

RAW pro zdraví a krásu - Kuchařka Jitky Adamové

12. 07. 2016

Kuchařská kniha s obsáhlou teoretickou částí RAWpro zdraví a krásu je odpovědí na stále rostoucí trend syrové, nebo také živé či raw stravy. Autorka Jitka Adamová prostřednictvím jednoduchých receptů na polévky, hlavní jídla, dezerty a nápoje uk...

Červená řepa - prevence rakoviny

Červená řepa - prevence rakoviny

12. 07. 2016

Původně se tato zelenina pěstovala ve Středomoří, ale dnes ji najdete po celé Evropě. Ve starověku konzumovali pouze její mladé listy, které se jí dodnes. Přidávají se do salátů, polévek a upravují s podobně jako špenát. Z listů se dá také vyrobit...

Připravte si domácí tvaroh

Připravte si domácí tvaroh

11. 07. 2016

Je to skvělá dietní surovina, která nám nejen chutná, ale má také léčivé účinky. Tvaroh se řadí mezi několik málo potravin, které jsou univerzální a všestranně využitelné. Doporučuje se těm, kteří se snaží zhubnout. S tvarohem vás už nebude trápit...

Míchané nápoje s tequilou

Míchané nápoje s tequilou

08. 07. 2016

Obzvlášť v létě si rádi pochutnáváme na míchaných nápojích. Můžete si je připravit v mnoha barevných provedeních a jejich složení můžete kdykoliv pozměnit. Dnes si připravíme koktejly, ve kterých nemůže chybět tequila.Long Island Iced TeaJak vznik...

Červnový Brandnoozbox

Červnový Brandnoozbox

08. 07. 2016

Léto nám před pár dny dorazilo a s ním i červnový Brandnooz box. Školákům začínají prázdniny, rodiče si na dva měsíce na chvíli odpočinou od školního shonu a brzkého ranního vstávání, a užijí si nejen s dětmi zaslouženou dovolenou. Pokud se chystá...

Na čem grilujete vy?

Na čem grilujete vy?

07. 07. 2016

Pokud víte, že budete chtít grilovat na dřevěném uhlí, musíte zvolit ten správný typ grilu. Ne všechny jsou přizpůsobeny pro dřevo, brikety, lávové kameny a podobně. Existují také plynové a elektrické grily. Dokonce si můžete vybrat i vodní či par...

Kopřiva - tipy jak ji zpracovat

Kopřiva - tipy jak ji zpracovat

01. 07. 2016

Kopřiva dvoudomá v kuchyniJinak se jí také říká žahavka, žíhavka, prhlinka, velká kopřiva nebo žihlava. Kdysi se nacházela na území Evropy, následně se rozšířila do celého světa. Kopřiva je vytrvalý plevel, který můžete najít v blízkosti lidských ...

Tipy na skvělé marinády a dipy ke grilování

Tipy na skvělé marinády a dipy ke grilování

30. 06. 2016

Díky správně zvolené marinádě či dipu, povýšíte své pokrmy na vyšší úroveň. Dip je druh omáčky, do níž se namáčí kousky jídla. Nejčastější ingrediencí je majonéza či zakysaná smetana. Marináda je zálivka určená pro nakládání masa, zeleniny, ryb či...

Yerba maté - elixír mládí a zdraví

Yerba maté - elixír mládí a zdraví

29. 06. 2016

Co je Yerba maté?  Jsou to sušené a drcené lístky cesmíny paraguayské, posvátné rostliny jihoamerických indiánů Guarani. Pěstuje se v oblasti Paraguaye, Argentiny a Brazílie. V samotné Brazílii a Argentině ho pravidelně pije až 95 % obyvatel. Pomá...

Flambování

Flambování

29. 06. 2016

Flambování Flambování se zrovna neřadí mezi tradiční způsoby úpravy pokrmů. Lihovina, která se potom zapálí, se přidává až v konečné fázi úpravy pokrmu a to může být pro začátečníka hodně nebezpečné. Lihovina shoří a jídlo si zanechá výrazné aroma...

Badyán - voňavá a léčivá hvězdička

Badyán - voňavá a léčivá hvězdička

28. 06. 2016

Badyán - voňavá a léčivá první pomocBadyán je osmiramenná hvězdička, která umí nejen krásně provonět váš domov, ale má i léčivé účinky. Badyánovník je strom, jenž roste do výšky asi 6 - 8 m. Pochází z Číny a mluví se o něm jako o urputném stromu -...

Houby - buď je milujete nebo nenávidíte

Houby - buď je milujete nebo nenávidíte

27. 06. 2016

Houby v kuchyniV tradiční české a moravské kuchyni se hojně používají houby. Mají typickou chuť a vůni a jsou velmi oblíbené i díky jejich dostupnosti. Kromě čerstvých hub si můžete pochutnat i na jejich sušené, konzervované i zmražené verzi. Rece...

Hamburger na grilu. Skvělá záležitost!

Hamburger na grilu. Skvělá záležitost!

24. 06. 2016

Pátek a nadcházející víkend spojuje mnoho lidí, přátel a rodinu při grilování. Venkovní teploty míří ke třicítkám a víkend strávený u bazénu s pořádným grilováním zní jako skvělý plán, co říkáte? Pro příznivce americké kuchyně a vyznavače hamburge...

Třešničky nejen na dort

Třešničky nejen na dort

23. 06. 2016

Třešně Třešně jsou druh ovoce, které se řadí mezi peckoviny. Máme je rádi kvůli jejich sladké bílé až narůžovělé dužině. Je ohraničená červenou jedlou slupkou, a je tvořena 80% vodou, ovocnými cukry, minerály a vitamíny. Tmavší druhy třešní jsou b...

Hrášek nebo hrách?

Hrášek nebo hrách?

22. 06. 2016

Hrášek nebo hrách - v čem se liší?Léto přichází a s ním i sezóna hrášku, který je nejen chuťově dobrý, ale také velice zdravý! Zelenina nebo luštěnina?Za zeleninu považujeme syrový hrášek. Sušením se promění na hrách, tedy na luštěninu. I přesto, ...

Meloun - ovoce či zelenina?

Meloun - ovoce či zelenina?

21. 06. 2016

Meloun - ovoce nebo zelenina?Přestože většina považuje meloun za ovoce, je to plodová zelenina patřící do čeledi tykvovitých, stejně jako okurka nebo cuketa. Slovo meloun pochází z řečtiny a v překladu znamená zralé jablko. Melouny se sklízejí v l...

Meduňka - zažene mnoho neduhů

Meduňka - zažene mnoho neduhů

20. 06. 2016

Chcete odbourat stres přírodní cestou? Vyzkoušejte meduňku!Meduňka je především známá pro své léčivé vlastnosti. Má příjemnou citronovou vůni a chuť je podobná medu, proto je vhodně zvolený název meduňka. Rostlina se hlavně sbírá pro své účinné lá...

Černucha neboli černý kmín

Černucha neboli černý kmín

17. 06. 2016

Tato jednoletá bylinka původně pochází z jihozápadní Asie. Nigella sativa patří do čeledi pryskyřníkovité. Semena, jak jste možná již uhádli, se používají jako koření. Nejčastěji se používá na Balkáně, v Turecku, Indii a také na Středním východě. ...

Rebarbora nasladko i naslano

Rebarbora nasladko i naslano

16. 06. 2016

Reveň rebarboraRebarbora pochází z Asie a dříve se využívala jen jako léčivá rostlina. Vůbec ji nepoužívali ke konzumaci. Pravděpodobně ji nejvíce milují Angličané. Dokonce ji tak zbožňují, že kvůli ní pořádají rebarborové festivaly a slavnosti. R...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule n...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...