5 bylin, s kterými přežijete podzim bez nachlazení

S příchodem podzimu se blíží i období, kdy náš imunitní systém potřebuje zvláštní péči. Teplé letní dny ustupují chladnějším teplotám a příroda se připravuje na zimu. Je důležité posílit naši imunitu, abychom se dokázali bránit virům a bakteriím, které se v této době často šíří. Naštěstí nám příroda poskytuje mnoho bylin, které mohou být prospěšné pro imunitní systém. Zde je několik bylinek, které vám mohou pomoci posílit vaši imunitu na podzim.
Používání bylin pro posílení imunity může být skvělým způsobem, jak podpořit své zdraví na podzim. Echinacea, zázvor, šalvěj, rakytník a kurkuma jsou jen některé z mnoha bylin, které mohou mít prospěšné účinky na imunitní systém. Kombinace těchto bylinek s vyváženou stravou a zdravým životním stylem vám může pomoci zůstat zdraví a odolní vůči nemocem v tomto období.
Echinacea
Echinacea je jednou z nejznámějších bylin pro posílení imunitního systému. Obsahuje látky, které podporují produkci bílých krvinek, které bojují proti infekcím. Echinacea také má protizánětlivé účinky a může pomoci snížit závažnost a trvání nachlazení.
Zázvor5 bylin, s kterými přežijete podzim bez nachlazení
Zázvor je vynikající přírodní prostředek pro posílení imunity. Obsahuje silné antioxidanty a antimikrobiální látky, které pomáhají bojovat proti infekcím. Zázvor také podporuje cirkulaci krve a zahřívá tělo, což je v chladnějším počasí velmi vítané.
Šalvěj
Šalvěj je bylina, která má protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti. Je bohatá na antioxidanty, které pomáhají neutralizovat volné radikály a posilovat imunitní systém. Můžete si připravit šalvějový čaj nebo použít šalvějové extrakty do ústní vody pro podporu zdraví dásní a krku.
Rakytník
Rakytník je plodová bylina obsahující velké množství vitamínu C, který je důležitý pro imunitní systém. Obsahuje také další antioxidanty a esenciální mastné kyseliny, které podporují zdraví kůže a sliznic. Rakytníkový džus je oblíbeným způsobem, jak získat výhody této byliny.
Kurkuma
Kurkuma je koření známé pro své protizánětlivé a antioxidační vlastnosti. Obsahuje kurkumin, který má mnoho zdravotních výhod, včetně posílení imunity. Můžete přidávat kurkumu do svých jídel nebo si připravit lahodný kurkumový čaj.
Nezapomínejte na zdravý životní styl
Kromě užívání bylin je také důležité dodržovat zdravý životní styl. Stravujte se vyváženou stravou, která obsahuje dostatek vitamínů a minerálů, dostatečně spěte, pravidelně cvičte a vyhněte se stresu. Tyto faktory také hrají důležitou roli při posilování imunity.
Pamatujte také na to, že posílení imunity není jednorázová záležitost. Je to proces, který vyžaduje pravidelnost a dlouhodobý přístup. Bylinky mohou být skvělým doplňkem vaší imunitní podpory, ale nenahrazují vyváženou stravu, pohyb a zdravý životní styl.

přidejte na:
Šéfredaktor

20. 10. 2023

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář