5 bylin pro posílení vaší imunity

Podzim a bylinky jsou neodmyslitelně k sobě. Jednak proto, že je venku stále chladnější počasí, ale také z toho důvodu, že bývá tělo v tomto období mnohem náchylnější k onemocnění. K tomu, abychom si udrželi stabilní imunitní systém, naštěstí mohou pomoci i přírodní látky. Například bylinky, které si připravíme ve formě čaje. 
Podzim je obdobím, kdy se příroda připravuje na chladnější a temnější měsíce. S příchodem podzimu může naše tělo potřebovat dodatečnou podporu a posílení imunitního systému, abychom zůstali zdraví a energičtí. Jedním z přírodních způsobů, jak posílit své zdraví, je pití bylinných čajů. Zde je několik bylinek, které jsou obzvláště prospěšné na podzim.
Šípek
Šípek je bohatý na vitamín C, který je známý svými imunitními posilujícími vlastnostmi. Pití čaje z plodů šípku může pomoci posílit imunitní systém a chránit tělo před nachlazením a chřipkou. Šípek také obsahuje antioxidanty, které pomáhají chránit buňky před poškozením.
Zázvor5 bylin pro posílení imunity
Zázvor je vynikající bylinkou na podporu trávení a posílení imunitního systému. Jeho ohřívající účinky jsou perfektní pro chladné podzimní dny. Pití čaje z čerstvého zázvoru může pomoci zahřát tělo, zklidnit zažívací potíže a podpořit cirkulaci.
Máta
Máta je bylinka s osvěžujícím a povzbuzujícím účinkem. Je známa svými antiseptickými vlastnostmi a může pomoci při boji proti nachlazení a kašli. Mátový čaj také podporuje trávení a uklidňuje zažívací potíže, které se mohou vyskytnout při změně stravy na podzim.
Heřmánek
Heřmánek je známý svými uklidňujícími účinky a může být skvělou volbou na podporu dobrého spánku. Pití čaje z heřmánku před spaním může pomoci uvolnit napětí a zklidnit mysl po náročném dni. Heřmánek také obsahuje protizánětlivé látky, které mohou pomoci při podráždění zažívacího traktu.
Šalvěj
Šalvěj je bylina s antimikrobiálními vlastnostmi, které mohou pomoci posílit imunitní systém. Pití čaje ze šalvěje může být užitečné při boji proti infekcím dýchacích cest, které jsou časté v podzimním období. Šalvěj také podporuje trávení a může pomoci při zažívacích potížích.

přidejte na:
Šéfredaktor

28. 11. 2023

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář