Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magazín - stránka 2

Domácí pečený čaj

Domácí pečený čaj

03. 11. 2016

Jestli se vám letos urodilo obrovské množství ovoce a už nevíte, co si s tím vším počnete, můžete si kromě marmelád a zavařenin připravit i vynikající pečený čaj. V chladnějším počasí si pak můžete zpestřit dlouhé večery lahodným nápojem. Je v něm...

Fantastické cibulové recepty

Fantastické cibulové recepty

02. 11. 2016

Na podzim si vaše tělo žádá nějaké ty vitamíny navíc. Cibule má ostřejší chuť a štiplavou vůni. Existuje více druhů a pokud ji správně uskladníte, vydrží i několik měsíců. Postačí, když ji najdete chladné a vzdušné místo.V cibuli najdete nejen vit...

Jednoduché teplé večeře

Jednoduché teplé večeře

01. 11. 2016

Teplé večeře nejsou nezbytnou součástí každého dne. Ale pokud se odbýváte u oběda, měli byste mít alespoň něco teplého k večeři. A my pro vás máme několik skvělých pokrmů, které vás jistě potěší. Navíc je připravíte snadno, rychle a zasytí celou r...

Říjnový Brandnooz

Říjnový Brandnooz

31. 10. 2016

Podzim hraje všemi barvami a do redakce dorazil říjnový Brandnooz box. Box byl opět překvapující svým obsahem. Rozhodně potěšil všechny v redakci a hlavně různorodým obsahem. Byl plný od sladkostí až po slané pochoutky.Jako první jsme s chutí otev...

Dýňový koláč po americku

Dýňový koláč po americku

31. 10. 2016

Dnes slavíme Halloween, proto vám přinášíme recept na výtečný dýňový koláč. Ať už Halloween slavíte či ne, tímto koláčem si rozhodně vylepšíte podzimní atmosféru.Dýňový koláčJemně mletá špaldová mouka - 300 g (+ na pomoučnění válu či pracovní desk...

Jehněčí maso má svou typickou vůni i chuť

Jehněčí maso má svou typickou vůni i chuť

27. 10. 2016

Je velmi oblíbené v mnoha kuchyních po celém světě. Jehněčí maso pochází z mladých ovcí, má spoustu výživových hodnot, je bohaté na vitamíny a minerální látky a navíc je snadno stravitelné. Jestliže jej správně připravíte, vykouzlíte z něj pro kaž...

Červená řepa nesmí v lednici chybět!

Červená řepa nesmí v lednici chybět!

26. 10. 2016

Červená řepa vám pomůže posílit imunitu, takže budete vůči sychravému počasí odolnější. Většina z nás při prvních příznacích nachlazení sahá po citronu. Avšak tato rubínově zbarvená kořenová zelenina je mnohem více prospěšná než nějaký citron. Vyz...

Bizoní maso patří k delikatesám

Bizoní maso patří k delikatesám

25. 10. 2016

Milujete steaky a rádi byste ochutnali i ten z bizona? Tento netradiční steak naštěstí seženete i u nás, ale jen na některých místech. Nejlépe uděláte, když si na steak zajedete přímo na bizoní farmu, kde vám v restauraci připraví tuto skvělou lah...

Vyrobte si luxusní domácí paštiku

Vyrobte si luxusní domácí paštiku

24. 10. 2016

Ve Francii a Belgii jsou paštiky jedním z nejpromyšlenějších pokrmů vůbec. V těchto zemích dovedli přípravu paštiky k dokonalosti. Pokud si rádi pochutnáváte na domácích paštikách, zvládnete je připravit i u vás doma. Tak se do toho pusťme.Zabíjač...

Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny

21. 10. 2016

Těstoviny skvěle zasytí a pokaždé si je můžete připravit jinak. Zapečené těstoviny jsou oblíbenou klasikou a jejich příprava vám moc času nezabere.Špenátové těstoviny s lososem (2 porce)Těstoviny - 400 g (ideálně mašličky)Losos - 300-400 gŠalotka ...

Pagáče

Pagáče

20. 10. 2016

Pagáče nejsou typickým jídlem jen ve slovenské kuchyni. Pogácsa (pogáč, pagáč) se připravuje i v maďarské kuchyni. Jedná se o kulaté sladké či slané pečivo, které se vyrábí z kvasnicového těsta a jí se teplé.Škvarkové pagáče, které chutnají stejně...

Hříšně sladké karamelky

Hříšně sladké karamelky

19. 10. 2016

Příprava karamelu je náročnější a tak trochu zrádná. Ale pokud si dáte pozor, abyste jej nepřipálili, mělo by to být v pořádku. Měli byste si vše, co budete potřebovat, připravit předem, neboť výroba karamelu vyžaduje rychlou manipulaci. Dnes si p...

Podzimní krémové polévky

Podzimní krémové polévky

18. 10. 2016

A plné vitamínů. Podzim je v plném proudu a sychravé počasí rádo pokouší naši imunitu. Abyste upevnili své zdraví, doporučujeme vám denně sníst alespoň jednu porci polévky.Mrkvová polévka (4 porce)Cibule - 1 ksMrkev - 6 ks (větší)Máslo - 2 lžíceOl...

Zářijový Brandnooz box

Zářijový Brandnooz box

17. 10. 2016

Otvíráme zářijovou zásilku od Brandnooz boxu. Box obsahoval věci, které se již v naši redakci objevily, ale také novinky, které na trh teprve přichází. Jako první nás oslovilo Monnami Ovocné pyré. Jsou to 100% bio ovocná a ovocno-zeleninová pyré b...

Podzimní jídla z jednoho pekáčku

Podzimní jídla z jednoho pekáčku

17. 10. 2016

Máte rádi zapečená jídla z jednoho pekáčku? Kdo by je nemiloval. Všechno dáte do jedné formy, zapečete a můžete si vychutnat křupavou pochoutku, která vás navíc láká i svou neodolatelnou vůní. Vyzkoušejte tyto “vypečené” recepty a nebudete litovat...

Lišky na talíři

Lišky na talíři

14. 10. 2016

Nemusíte v lesích sbírat jen praváky. Zkuste v lesích hledat i lahodné lišky, které navíc nádherně voní. Mají veselou žlutou barvu a jsou oblíbené po celém světě.ÚčinkyLišky obsahují fenolické látky a flavonoidy, které prospívají našemu zdraví. Js...

Horké nápoje do nepohody

Horké nápoje do nepohody

13. 10. 2016

Těmito nápoji zahřejete nejen své tělo, ale pohladí vás i na duši. V podzimním sychravém počasí je důležité, abyste se udržovali v teple.Samozřejmě pomáhá, když se oblečete do několika vrstev oblečení, ale měli byste se zahřát i zevnitř. A jelikož...

Připravte si domácí listové těsto

Připravte si domácí listové těsto

12. 10. 2016

Ačkoliv se to tak vůbec nemusí jevit, je listové těsto pro všechny obrovskou kuchyňskou výzvou. Dokonce i samotní kuchaři si zachovávají při jeho přípravě posvátnou úctu.Výroba listového těsta je náročná nejen na čas a práci, ale i na preciznost p...

Buchta - rychlý, skvělý a levný dezert

Buchta - rychlý, skvělý a levný dezert

11. 10. 2016

Občas si ten život musíme něčím osladit. A proč bychom si jej neosladili typickou buchtou na plech? Je to rychle hotové, můžete si připravit spoustu variant, potřebujete k tomu jen pár surovin, takže ani finančně to není náročné. Jsou tak dobré, ž...

Uzená makrela - zkuste domácí

Uzená makrela - zkuste domácí

10. 10. 2016

Makrelu řadíme do mořských ryb. Její potravu tvoří ostatní živočichové v moři. Její tělo měří až půl metru a maso makrely spadá do skupiny tučnějších druhů masa.Maso má bílou barvu a je bohaté na bílkoviny. Šupiny jsou stříbrné, narůžovělé či modr...

Cibulačka - prevence před nachlazením

Cibulačka - prevence před nachlazením

07. 10. 2016

Cibule byla vždy považována za oblíbený lék. Zlepšuje trávení, likviduje bakterie a povzbuzuje i činnost slinivky, žlučníku i jater. Cibulová šťáva dokáže rozpustit hleny při kašli a doporučuje se užívat při nachlazení, krčních a plicních chorobác...

Netradiční marmelády a džemy

Netradiční marmelády a džemy

06. 10. 2016

Dnes vám přinášíme několik fantastických receptů na marmelády a džemy, které jste pravděpodobně ještě neochutnali. Vyzkoušejte třeba džem z kiwi či marmeládu z melounu. Budete překvapeni, jak skvěle chutnají.Jaký je rozdíl mezi marmeládou a džemem...

Dekor styl podle Desina design!

Dekor styl podle Desina design!

05. 10. 2016

Do kuchyně stylově a s Desinou! Vaření je požitek a je bezmála jednou z nejoblíbenějších činností člověka. Krásné stolování a nádherný porcelán jen dokreslí atmosféru vašeho kulinářského umění. Vše společně by mělo ladit vašemu oku. Láska proch...

Laskavec - co se za tímto názvem skrývá?

Laskavec - co se za tímto názvem skrývá?

05. 10. 2016

Laskavec alias amarantŘíká se mu také sloní ucho a byl objeven už před 8 000 lety. Je to prý dávná obilovina Aztéků. V dnešní době je největším pěstitelem laskavce Čína, ale pěstuje se i v Mexiku či Střední Americe. Semínka této obiloviny jsou mal...

Gulášfest - kterému dáte přednost?

Gulášfest - kterému dáte přednost?

04. 10. 2016

Guláš je tradiční maďarský pokrm. Ale v české kuchyni je tato pikantní omáčka také velmi oblíbená, avšak s maďarským gulášem se opravdu nedá srovnávat. Do guláše nemusí jít jen maso a paprika. Lze vytvořit několik variací. Už jste ochutnali cuketo...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule n...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...