Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magazín - stránka 2

Banánové speciality

Banánové speciality

26. 01. 2017

Banány se hlavně využívají k přípravě sladkých jídel. Dnes si tedy připravíme hříšně sladké dezerty s tímto celosvětově oblíbeným druhem ovoce.Smažený banán obalený v kokosu (4 porce)Banán - 2 ksVejce - 2 ksStrouhaný kokos - 4 lžíceMed - 1 lžíceOl...

S celerem ku zdraví

S celerem ku zdraví

26. 01. 2017

Tato zelenina své místo v kuchyni nachází často v polévkách v doprovodu pórku. Avšak díky obsahu vitamínu C, který je dokonce větší než u citrusů, by se měla zaslouženě posunout na vyšší místo v žebříčku oblíbenosti potravin. Navíc je vhodná pro d...

Posilujeme imunitu - tentokrát s křenem

Posilujeme imunitu - tentokrát s křenem

25. 01. 2017

Abychom se vyhnuli nachlazení, chřipce a dalším nemocem, měli bychom jíst potraviny, které pomáhají posílit naši obranyschopnost. Křen řadíme do kořenové zeleniny. Je to vytrvalá rostlina s válcovitým kořenem. Má pálivou chuť, pikantní aroma a ohr...

Polévka je grunt

Polévka je grunt

24. 01. 2017

Polévka je grunt, jak říkávaly naše babičky a prababičky. A nejen v tomhle měly pravdu. Vychutnejte si naše polévky, které vás zahřejí nejen v žaludku, ale také na duši.Čočková polévka s bramboryČočka je jedinečným zdrojem energie. V této vysoce k...

Ryba v hlavní roli

Ryba v hlavní roli

23. 01. 2017

Pokud chcete jíst zdravěji, měli byste do svého jídelníčku zařadit i ryby, které obsahují spoustu nepostradatelných vitamínů. Ryby rozdělujeme na sladkovodní a mořské. Ty mořské bývají více propagovány kvůli pozitivním účinkům na naše zdraví. Jsou...

Tvarůžkové speciality

Tvarůžkové speciality

20. 01. 2017

Olomoucké tvarůžky “nevoní” každému. Tento druh sýra má své typické aroma a výraznou chuť. Na rozdíl od ostatních sýrů však tvarůžky neobsahují mnoho tuku. Možná to bude tím, že se vyrábí z nakyslého tvarohu přírodním procesem a pak ještě projdou ...

Domácí zeleninové chipsy

Domácí zeleninové chipsy

19. 01. 2017

I mlsat se dá zdravěji. Místo chipsů z obchodu, které jsou někdy více olejové než bramborové, si můžete připravit výborné domácí chipsy. Zaručeně vám budou chutnat lépe. Už jen proto, že jste si je upekli sami.#tescoma-akce-velmi-siroky Cuketové c...

Argentinská kuchyně

Argentinská kuchyně

18. 01. 2017

Argentina je jedním z mnoha států Jižní Ameriky. Maso je v Jižní Americe hlavní surovinou, která se používá k přípravě jejich tradičních pokrmů. A co se týče přímo Argentiny, je zde největší spotřeba masa z celé Ameriky.Tradiční argentinské stolov...

Kachna 5x jinak

Kachna 5x jinak

17. 01. 2017

Kachna patří mezi drůbež, přesněji řečeno vodní drůbež. Nejčastěji ji v kuchyni připravujeme pečením či grilováním. Abyste dosáhli měkčího, křehčího a lahodnějšího masa, měli byste ji péct pomalu a při nižší teplotě.#chefparade-siroky Pečená kachn...

Hlíva ústřičná - přírodní lék?

Hlíva ústřičná - přírodní lék?

17. 01. 2017

Tato houba patří mezi jedlé dřevokazné druhy, které rostou po trsech. Chuť je nasládlá a má všestranné využití v kuchyni. Přidává se do hotových jídel, suší se nebo se konzervuje v různých nálevech. Při vaření se používají běžně pouze klobouky, al...

Tipy k snídani!

Tipy k snídani!

16. 01. 2017

Dobré ráno by mělo vždy začínat pořádnou snídaní, která vám dodá energii na celý den. Vyzkoušejte pomazánku s olivami, jablkový salát nebo vydatnou topinku s vajíčkem.#tescoma-akce-velmi-siroky Pohanka s jogurtem a jahodamiPohanka se doporučuje př...

Speciality řecké kuchyně

Speciality řecké kuchyně

13. 01. 2017

Někteří vidí v řecké kuchyni poklad, jenž nám tady zanechali dávní bohové. Řecká kuchyň si vydobila čestné místo světové úrovně, kterou si drží již celé roky. A proč jsou její jídla tak chutná? Především, kromě jiného, se v ní hojně používá olivov...

Brandnooz prosinec 2016

Brandnooz prosinec 2016

13. 01. 2017

Vstoupili jsme do roku nového, přesně vyřčeno do roku 2017. Při příchodu do práce na nás čekal již prosincový box, který jsme s chutí otevírali a s očekáváním, čím nás zase překvapí a co ochutnáme jako první. Poslední loňský box nás překvapil někt...

Luštěnina pro každého

Luštěnina pro každého

13. 01. 2017

Slyšeli jste někdy o červené čočce? Tato do oranžova zbarvená čočka, původem z Turecka, patří v zahraničí mezi oblíbené přílohy i hlavní chody. U nás je tato plodina odsuzována jako "jídlo chudých", ovšem je daleko výživnější, než mnohé dražší sur...

Fazole 4x jinak

Fazole 4x jinak

12. 01. 2017

Fazole ohromně prospívají našemu zdraví, přesto se jim většina vyhýbá. A to hlavně z toho důvodu, že způsobují nechtěné nadýmání. Pokud je ale upravíte správně, můžete je konzumovat na jakýkoli způsob.Věděli jste, že existuje až 50 druhů fazolí? J...

Jak na nedostatek vlákniny?

Jak na nedostatek vlákniny?

12. 01. 2017

Strava obsahující dostatečné množství vlákniny je důležitou součástí naší stravy. Je vhodná nejen pro léčbu obezity či nadváhy, ale také slouží jako prevence proti onemocnění srdce, cév i cukrovky. Bohužel se na tuto důležitou látku, která podporu...

Zdraví a sílu najdeš v sýru

Zdraví a sílu najdeš v sýru

11. 01. 2017

Sýry mají v našem jídelníčku své nezaměnitelné místo. Jsou vhodné i v případě, že chcete zhubnout. Jen musíte vědět, které byste v takovém případě měli vynechat a které si naopak můžete dopřát ve větším množství.Sýry mají spoustu druhů, jenž se dě...

Zimní zelenina na zahřátí

Zimní zelenina na zahřátí

11. 01. 2017

Zimní zelenina má pozitivní vliv na naše tělo. Podporuje zvýšení imunity, potlačení únavy, udržuje vysokou hladinu energie a dodává větší množství užitečných látek, než si myslíme. Náš organismus je zvyklý na potraviny, které se nacházejí v pásmu,...

Jak po Vánocích zhubnout?

Jak po Vánocích zhubnout?

10. 01. 2017

Všichni známe ten moment, kdy naše bříška naplňujeme všelijakými dobrotami během vánočních svátků s větou "hubnout začnu po svátcích!" Takřka všichni opakují jednu a tu stejnou chybu. Dělají razantní a okamžité zásahy v jídelníčku. Ze dne na den v...

Pastiňáková polévka

Pastiňáková polévka

10. 01. 2017

Setkali jste se už někdy s pojmem “pastiňák”? Je jednou ze zapomenutých a méně známých potravin, což je obrovská škoda. Většině z nás to možná nic neřekne, ale jedná se o kořenovou zeleninu, která je velmi podobná petrželi. Její chuť je však sladš...

5 báječných špenátových pochoutek

5 báječných špenátových pochoutek

09. 01. 2017

V zimě bychom měli zvýšit příjem vitamínů. Naštěstí máme v dnešní moderní době spoustu potravin, ze kterých můžeme vybírat. Špenát je ale náš zelený poklad, který nám dodá sílu. Zkuste si ho připravit na 6 zajímavých a chutných způsobů. Nebudete l...

Citronový dezert 4x jinak

Citronový dezert 4x jinak

09. 01. 2017

Pokud jste přes Vánoce mlsali, pak už jistě nemůžete sladké ani vidět. Zkuste změnu. Citronové dezerty vás krásně osvěží.#damejidlo-siroky Citronová pěna s lesním ovocemPistácie původně pochází z Asie. Název pistácie přísluší jak vysokým stromům, ...

Špaldové placky

Špaldové placky

09. 01. 2017

Špalda je druh obilniny, který je blízkým příbuzným pšenice. Je to její zdravější varianta. Obsahuje větší množství minerálních látek i bílkovin a zároveň je i lehce stravitelná.#tescoma-sirokyŠpalda plackyŠpalda je výjimečná nejen díky své oříško...

Jak na kedluben s cuketou?

Jak na kedluben s cuketou?

06. 01. 2017

Během zimy je důležité si hlídat dostatek vitamínů a minerálních látek v těle. Častou, opakující se chybou je nedostatečná konzumace zeleniny, která je hlavním zdrojem přísunu těchto látek. Jejich nedostatek může mít za příčinu snížení imunity neb...

Jak jíst zdravě a přesto chutně?

Jak jíst zdravě a přesto chutně?

05. 01. 2017

Během vánočních svátků je velice těžké odolat všem těm dobrotám, které jsou k vidění všude kolem. Patříte mezi jedince, kteří se s příchodem nového roku bojí postavit na váhu? Již se bát nemusíte! Můžete jíst stejně a přitom shodit přebytečná kila...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Zeleninové lečo na zavaření

Zeleninové lečo na zavaření

Papriky očistíme, vyndáme semínka a nakrájíme na nudličky. V kastrolu zahřejeme olej a dáme tam na cibuli p...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...