Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Magazín - stránka 3

4 báječné recepty s lososem

4 báječné recepty s lososem

27. 09. 2016

Losos žije v mořích, ale migrují z nich do řek, kde vyvádí mladé. U nás se ale prodává většinou losos z norských sádek. Maso má jemně oranžovou až růžovou barvu. Losos ohromně prospívá našemu zdraví, neboť je bohatý na nenasycené mastné kyseliny o...

Ačokča - co se skrývá pod tajemným názvem?

Ačokča - co se skrývá pod tajemným názvem?

26. 09. 2016

Někdy se jí prostě říká jen papriko-okurka. Možná už jste se s ní setkali, jen jste nevěděli, co je to za popínavou rostlinu. Pokud plody této rostliny připomínají lusk, ale rostoucí směrem nahoru, pak je velmi pravděpodobné, že jste narazili práv...

Špagety 3x jinak

Špagety 3x jinak

23. 09. 2016

Existuje obrovské množství druhů těstovin, ale špagety jsou prostě pro většinu z nás na neporazitelném prvním místě. Se špagetami je prostě zábava a navíc se k nim hodí téměř každá surovina. Je jen na vás, jak si je dochutíte. My jsme pro vás vybr...

Lněné semínko = superpotravina

Lněné semínko = superpotravina

22. 09. 2016

Lněné semínko je u nás hodně oblíbenou superpotravinou. Semínka jsou bohaté na nenasycené mastné kyseliny (omega 3), dále obsahuje lignany, alfa linelovou a linolovou kyselinu (omega 3 a 6) a především v něm najdete spoustu vlákniny.Účinky lněného...

Polévky, které zahřejí i zasytí

Polévky, které zahřejí i zasytí

22. 09. 2016

Začíná podzim a to znamená i méně slunečných dní a tím pádem i méně energie. Jelikož slunce už tolik nehřeje, musíme se zahřát alespoň vnitřně. To, že polévka je základ, ví snad každý. Ale v létě se spousta z nás bez ní hravě obejde. Na podzim ji ...

Upečte si domácí pita chléb

Upečte si domácí pita chléb

20. 09. 2016

Tento chleba si nemůžete nakrájet na krajíce, protože se nepodobá typickému bochníku chleba. Pita chléb se podobá nafouknutému polštářku, neboť se při pečení z malých placiček nafoukne. Pak ho jen stačí rozkrojit a naplnit tím, co máte rádi. Můžet...

Rizoto 3x jinak

Rizoto 3x jinak

19. 09. 2016

Rýže původně pochází z Asie, ale později se stala součástí spousty tradičních národních jídel. Rýže má tedy, co se světové gastronomie týče, své nenahraditelné místo. Můžete ji použít k přípravě hlavního chodu, přílohy či jako součást sladkých pok...

Čas burčáku

Čas burčáku

16. 09. 2016

Právě začíná sezóna burčákuPokud jste již nějaký sehnali v srpnu, tak jste spíš dostali jen zkvašený mošt z hroznů, který je dovážen ze Slovenska a Maďarska. Na ten pravý burčák si vždy musíte počkat až na září, což je právě teď.Dříve mu lidé říka...

Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

15. 09. 2016

I z cibule se dá připravit fantastická marmeláda. Můžete si na ni pochutnat kdykoliv, ale na podzim ji využijete nejvíce. Její chuť skvěle doplní studené nářezy a sýry. Dokonce ji můžete použít i jako základ pro vývar. V lednici vám v uzavíratelné...

Šafrán - jedno z nejdražších koření světa

Šafrán - jedno z nejdražších koření světa

14. 09. 2016

Šafrán je někdy nazýván i jako krokus a využívá se hlavně v orientální, francouzské a španělské kuchyni. Skvěle dochutí rýžové pokrmy, drůbeží maso i ryby. Je to vytrvalá rostlinka, která se řadí do čeledi kosatcovité. Rostlina má výrazný květ s b...

Krkovička 4x jinak

Krkovička 4x jinak

13. 09. 2016

Pokud si umíte vychutnat pořádné maso, připravte si krkovici. Díky tomu, že je celkem dost prorostlá, každé její sousto bude výjimečně šťavnaté. Tento kus masa je velmi oblíbený a chutný. Krkovička na černém pivěČerné pivo můžete lépe využít v kuc...

Mozzarella - tradiční italský sýr

Mozzarella - tradiční italský sýr

12. 09. 2016

Mozzarellu můžete využít na milion způsobů, ale jistě ji znáte především díky oblíbenému salátu Caprese. Jak tato sněhobílá pochoutka vůbec vznikla? A víte jak se vyrábí?Mozzarella pravděpodobně vznikla jen nešťastnou náhodouTento spařený sýr prý ...

Dýňová polévka s vanilkou

Dýňová polévka s vanilkou

09. 09. 2016

Hokkaidó je jednou z mála dýní, kterou nemusíte před zpracováním oloupat. Když ji povaříte, slupka vám krásně změkne. Je oblíbená především kvůli její přirozeně sladké chuti, proto si na ni pochutnají i vaše děti. Můžete jim z ní připravit kaši, p...

Brandnooz box - srpnová recenze

Brandnooz box - srpnová recenze

09. 09. 2016

Léto se s námi pomalu loučí a k nám do redakce dorazil srpnový Brandnooz box. S radostí jsme ho očekávali a netrpělivě čekali, jaké novinky se v něm objeví. Opět mile potěšil a s chutí jsme se vrhli do ochutnávání jednotlivých novinek, které se na...

Chlebíčky slaví 100 let!

Chlebíčky slaví 100 let!

08. 09. 2016

Chlebíčky jsou prostě českým fenoménem. I když si na nich pochutnáváme již 100 let a nespadají zrovna do zdravé výživy, přesto v drtivé většině domácností nechybí na žádných oslavách, večírcích a Silvestr si bez nich také neumíme představit. Kdo v...

Makadamové ořechy v kuchyni

Makadamové ořechy v kuchyni

07. 09. 2016

Tyto ořechy jsou neskutečně krémovité a jsou považovány za jedny z nejzdravějších ořechů vůbec. Dokonce jsou označovány za delikatesu. Mají podobný tvar jako lískové oříšky, ale jsou mnohem dražší. Skladujte je v papírovém sáčku nebo ve sklenici n...

Pitahaya

Pitahaya

06. 09. 2016

Pitahaya neboli dračí ovoceToto ovoce je poměrně vzácné, neboť se hůře dováží. Jedná se vlastně o plod kaktusu Hylocereus undatus. Pitahaya patří mezi tropické a subtropické ovoce, které pochází ze Střední Ameriky a jihovýchodní Asie. Také se mu ř...

Raclette - pochoutka ze Švýcarska

Raclette - pochoutka ze Švýcarska

05. 09. 2016

Že nevíte, co je to raclette? Jedná se o sýrovou pochoutku, kterou si původně připravovali švýcarští pastýři. Je to ale i název samotného švýcarského sýra nebo škrabky. A raclettovač je přístroj, na kterém si tento lahodný pokrm připravíte.Raclett...

Špenát v kuchyni

Špenát v kuchyni

02. 09. 2016

Jeho jemná chuť a textura se skvěle hodí skoro do každého receptu a vyjímá se tak ve všech světových kuchyních. Dnes si jej můžete vypěstovat sami nebo koupit čerstvý listový a můžete z něj tak vytvořit opravdu lahodné pokrmy. Pokud neseženete špe...

Dýňové máslo

Dýňové máslo

01. 09. 2016

Už jste ochutnali dýňové máslo? Dýně prostě patří k podzimu. A jelikož nám už zase klepe na vrátka, přinášíme vám báječný recept na lahodné a jemně krémové máslo.  Dýně je spojována nejen s podzimem, ale je i jedním z hlavních symbolů anglosaského...

Jak na domácí povidla

Jak na domácí povidla

31. 08. 2016

Na podzim dozrávají tyto fialové plody a pokud ještě nevíte, co si s tou velkou úrodou počít, určitě nezapomeňte na povidla. Vždyť bez nich se při přípravě koláčů, vdolků a buchet neobejdete. Nejlepší povidla si připravíte z tuzemských švestek. Př...

Svačiny pro školáky

Svačiny pro školáky

30. 08. 2016

Chystáte své dítko poprvé do školy a nevíte co mu nachystat na svačinku nebo vám už došla celkově inspirace? Poradíme vám co nejen vašim milovaným dětem připravit na svačinu. Bageta s grilovaným kuřátkemBílý jogurt - 1 ksGrilované kuře - několik k...

Chia semínka v kuchyni

Chia semínka v kuchyni

29. 08. 2016

Tyto semínka v sobě ukrývají tajemství štíhlé linie a zdraví. Jedná se o semena šalvěje hispánské a řadíme je mezi zázračné potraviny. Obsahují více omega 3 mastných kyselin než losos a více antioxidantů než čerstvé borůvky. Dokonce předčí i mléko...

Které ryby se hodí na gril?

Které ryby se hodí na gril?

26. 08. 2016

Teplých slunečných víkendů už pomalu ubývá. Využijte krásného počasí a připravujte si chutné pokrmy pěkně venku na čerstvém vzduchu. Zkuste si pro změnu připravit grilované ryby. Jsou bohaté na jód, omega 3 mastné kyseliny a zároveň obsahují jen m...

Jak si vyrobit domácí rostlinné mléko?

Jak si vyrobit domácí rostlinné mléko?

25. 08. 2016

Popularita rostlinného mléka neustále stoupá. Připravíte si je snadno u vás doma a navíc jsou mnohem zdravější variantou než běžné mléko. Makové mlékoVoda - 1 lMák - 150 gNejprve si v sítu properte mák a nechte ho přes noc namočený ve vodě (1 l). ...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule n...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...