Rychlá pomoc od projevů alergie. Pomohou obklady i inhalátor

Alergiky trápí v pylové sezóně především problémy s očima a dýcháním. Je proto dobré nic nezanedbat. Proto vám přinášíme rady, jak předejít závažným komplikacím.

Náchylnost k pylové alergii se dědí. K rozvoji je však nutné také opakované vystavení alergenům a dalším faktorům, které zvyšují citlivost na ně. Pokud člověk musí ven, lze se jen těžko zcela vyhnout dráždivým pylům. Někteří lékaři se proto shodují na tom, že v takovém případě je vhodné nosit sluneční brýle nebo si oplachovat oči po příchodu domů studenou vodou.

Na již podrážděné oči se doporučuje kapat antihistaminové oční kapky, které zmírní zarudnutí a otok. Člověk je volně sežene v lékárnách. Na oteklé oči je dobré také přikládat studené obklady.

Jak podpořit dýchání?Rychlá pomoc od projevů alergie. Pomohou obklady i inhalátor

K typickým reakcím při pylových alergiích patří ve velké míře svědění sliznic a smrkání. Tedy nepříjemná rýma spojená s ucpaným nosem a častým kýcháním. Lidem pomáhají antihistaminika, která jsou k dispozici mimo jiné i v nosních kapkách. Podle odborníků je ale dobré užívat je s mírou. Nadužívané nosní uvolňující kapky mohou postupně poškodit nosní sliznici. Je proto vždy lepší konzultovat alergii s lékařem a nechat se vyšetřit. Lékař nejlépe posoudí, zda a jak potíže léčit.

Příznaky alergie dokáže podle odborníků zklidnit inhalace. Tento způsob za pomoci zdravotních inhalátorů umožňuje rychlou aplikaci léků přímo do dýchacích cest a snižuje zánět i otok spojený s alergickými reakcemi.
K tlumení alergických reakcí mohou podle specialistů přispět i kvalitní doplňky stravy. Doporučují se vitamíny C, D, zinek nebo omega-3 mastné kyseliny. Některé studie také ukazují, že po doplňování vitamínu D totiž došlo ke zlepšení alergických projevů.

přidejte na:
Šéfredaktor

21. 05. 2024

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář