Milujete sladké? Můžete si na něm pochutnat a nepřibrat ani kilo

Milujete sladké, ale s vidinou plavkové sezony na obzoru obcházíte cukrárny velkým obloukem? Je zbytečné se trápit. Můžete si přece pochutnat na dezertech, které přibírání na váze nezpůsobí.

Vychutnat si občas lahodný dezert, který uspokojí vaše chutě na sladké, aniž byste zatížili vaše tělo spoustou cukru a zbytečných kalorií, může každý.

Rychlý cukr, který tělu ničím neprospívá a jen přidává kalorie, je tou hlavní nezdravou ingrediencí dortů a sladkých dezertů. Není ale takový problém ho nahradit, a přitom zachovat sladkou chuť. Na ochucení dezertu stačí malá lžička medu, který má navíc řadu pozitivních účinků na naše zdraví. Stévie je dokonce sladší než cukr a proteinem dezert nejen osladíte, ale přidáte tím navíc i bílkoviny. Ovoce jako je banán, broskev, jablko nebo hruška dodá dezertu také sladkou příchuť, byť už nějaké ty kalorie obsahuje. Jako bonus ovšem ovoce přidá množství vitaminů a minerálních látek.Milujete sladké? Můžete si na něm pochutnat a nepřibrat ani kilo

Strašák čokoláda

I když jste se rozhodli žít zdravě a nepřibrat už ani kilo navíc, neznamená to, že byste museli zavrhnout vaši oblíbenou čokoládu. Jen si musíte vybrat tu správnou. Jako dezert je dobrá hořká čokoláda. Má nízký obsah cukru, ale obsahuje vlákninu, zdravé tuky a antioxidanty. Pokud je na vás čokoláda s vyšším obsahem kakaa moc hořká na to, abyste ji jedli samotnou, zkuste si ji třeba nastrouhat na jogurt.

Hořká čokoláda je bohatá na vlákninu a zdravé tuky, které nás zasytí a udrží hlad na uzdě.

Čím vyšší je procento kakaa, tím lépe, protože to znamená, že bude mít méně přidaného cukru a více vlákniny. Zkuste pár čtverečků své oblíbené hořké čokolády s hrstí mandlí nebo mraženým jogurtem pro extra bílkoviny a uvidíte, že nebudete litovat.

přidejte na:
Šéfredaktor

15. 07. 2024

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář