Podpořte sílu kloubů přirozeně pomocí správných živin

Zná to většina z nás. Bezproblémového a nebolestivého pohybu si nevážíme až do chvíle, kdy o něj přijdeme. Proto je dobré se předem trochu připravit. Protože zrovna v tomto ohledu platí, že co se jednou poškodí, to už se nemusí dát opravit. Hodně namáhanými součástkami těla jsou klouby, které si zaslouží vaši pozornost.

Udržování zdravých kostí a kloubů vyžaduje správnou výživu. Některé živiny pomáhají udržovat silné kosti a silné kosti pomáhají udržovat zdravé klouby. Jiné typy živin mají protizánětlivé vlastnosti, které snižují zánět kloubů. Které živiny vaše klouby milují a potřebují?

Vápník

Vápník, nejhojněji zastoupený minerál v lidském těle, je životně důležitý pro zdraví kostí. Asi 99 procent veškerého vápníku v těle zůstává v kostech. Obecně lékaři a odborníci doporučují dospělým získat alespoň 1 000 miligramů vápníku denně k udržení zdraví kostí. VašePodpořte sílu kloubů přirozeně pomocí správných živin tělo potřebuje také vitamin D pro podporu vstřebávání vápníku.
Mnoho potravin obsahuje vápník, včetně mléčných výrobků; zelenina jako je kapusta a brokolice; a ryby s kostmi jako jsou sardinky a losos, ale vaše tělo samozřejmě nemůže absorbovat veškerý vápník v těchto potravinách. Vaše tělo produkuje většinu vitaminu D, když je oslněno slunečními paprsky. Může se však vyskytovat také v některých potravinách, včetně oleje z tresčích jater, lososů, vejcích a obohacených mléčných výrobcích.

Omega-3 mastné kyseliny

Omega-3 mastné kyseliny, typ polynenasycených tuků, hrají zásadní roli ve fungování mozku a Podpořte sílu kloubů přirozeně pomocí správných živin normálním růstu a vývoji. Vykazují také protizánětlivé vlastnosti, které z nich činí zajímavou živinu při léčbě stavů, které způsobují zánět kloubů jako je osteoartritida a revmatoidní artritida.
Jezte tučné ryby. Do této kategorie patří losos, tuňák, halibut, sardinky, makrely a sledě. Není to ale jen o rybách. Třeba vlašské ořechy mají vysoký obsah několika živin, které potlačují zánět, včetně omega-3 mastných kyselin. Dejte si hrst denně. Dalšími doplňky jsou lněná semínka a řepkový olej.

Podpořte přirozenou tvorbu kolagenu

Důležitá je přirozená tvorba kolagenu. Zdaleka nejlepší cestou je zaměřit se na ty potraviny a jejich složky, které pomáhají přirozené produkci kolagenu ve vašem těle. Jedná se především o tyto látky:Podpořte sílu kloubů přirozeně pomocí správných živin

Hořčík – přijímáme ho konzumací banánů, ořechů a mandlí, obilí a celozrnného pečiva, ale je obsažen například také v čokoládě. Přítomnost hořčíku v naší stravě je důležitá také pro asimilaci vápníku, fosforu, sodíku, draslíku a vitaminu C.

Vitamín C – nejvíce vitaminu C obsahují například šípky, z běžně dostupnějšího ovoce pak černý rybíz, kiwi a jahody, co se týče zeleniny vedou co do obsahu „céčka“ červené papriky, křen nebo brokolice. Vitamin C pomáhá tělu vytvářet kolagen, který je součástí chrupavky, šlach a vazů.

přidejte na:
BB

02. 02. 2023

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář