Afrodiziaka, která máte v kuchyni

Jsou považována za „ladičky erotické touhy“. Spoléhali na ně naši předkové a fungují i dnes. Kde všude je najdete?

Afrodiziaka dostala své jméno podle řecké bohyně krásy, lásky a plodnosti Afrodity. Populární byla zejména ve starověku a středověku, kde se stala i součástí tehdejší politiky. Obecně se vědělo, že tam, kde není sex, nejsou děti, a tudíž budou chybět poddaní a pracovní síly. A to se žádnému z panovníků nelíbilo. Proto se hojně využívalo všech prostředků, aby milostný život v zemích kvetl a pokud možno přinášel své plody. Za stimulátor sexuální vášně a plodnosti bylo považováno kdeco, od ocásků ještěrek, bodlin ježků až po jedovaté kořeny rostlin, jako byla mandragora. Ženy kousek sušeného oddenku nosily při sobě jako talisman proti neplodnosti.

Chřest jako rozbuška vášně

Přemýšlíte, co si uvařit k večeři pro dva? Podle expertů by to měl být jednoznačně chřest, ideálně čerstvý, ale pokud máte jen kompotovaný, i snaha se počítá. Tahle zelenina totiž obsahuje velké množství vitaminu C, B1, B2, E a celý koktejl minerálů (železo, riboflavin, karoten), které působí jako stimulátory libida. V Indii je kult chřestu coby afrodiziaka tak silný, že novomanželé popíjejí mléko smíchané se dvěma lžícemi sušené chřestové drti. Kúra trvá dvacet až čtyřicet dnů a měla by nejen povzbudit chuť na milostné hrátky, ale také zvyšovat šance na zplození potomka.Afrodiziaka, která máte v kuchyni

Čokoláda nejen do harému

Je lahodná, ale může působit i jak lék nebo stimulant vášně! Obsahuje totiž tři vzácné látky – tryptofan, který tlumí deprese, anandamid vyvolávající pocit rozkoše a blaženosti a arginin, co podněcuje sexuální výkonnost a potenci. Není tedy divu, že čokoládě se říkávalo „sladká viagra“ a často ji popíjeli panovníci z Blízkého východu, když se chystali na návštěvu harému.

Kouzla s řapíkatým celerem

Někteří ho milují, jiní nenávidí. Nicméně pokud si toužíte užít bohatý milostný život, zahrňte tuhle zeleninu do jídelníčku vašeho partnera. Řapíkatý celer rozpumpuje hormony androsteron a androstenol, které zlepšují mužskou touhu a potenci. Stačí pár soust a váš protějšek se bude cítit plný energie. A tu pak hezky vybije v ložnici.

Svůdné granátové jablko

Je slaďoučké a extrémně zdravé. Není divu, že pojídači granátového jablka vypadají svěže, mladě a jsou dlouho vitální. Od pradávna je totiž tenhle plod považován za přírodní elixír mládí! A nejen to... Podle vědeckých výzkumů obsahuje granátové jablko mužský hormon testosteron, který zlepšuje náladu, navozuje pocit relaxace a uvolnění.

přidejte na:
Šéfredaktor

13. 02. 2024

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář