Pánev - půl úspěchu na cestě za skvělým pokrmem

Ač se na sReceptech zabýváme především vařením z pohledu receptů, kuchařské techniky a surovin tak víme, že i správné náčiní a sledování trendů v kuchařských techologiích je víc než důležité. A protože každý dobrý kuchař by měl mít sadu pořádných pánví, podívali jsme se hodně zblízka na dvě od Tescoma.

Dobrá pánev je pilířem moderní kuchyně. TESCOMA to ví, a věnuje proto vývoji a designu pánví mimořádnou pozornost. Nabízí tak v tomto odvětví vše, co si jen dokážete představit – pánvičky menších i opravdu velkých průměrů, lehké wok pánve, masivní grilovací pánve na steaky i speciální palačinkové pánve. Pánve TESCOMA jsou vyrobeny z prvotřídních materiálů a pyšní se vysoce kvalitními antiadhezními povrchy – hladkými nebo „kamennými“. Většina z nich je navíc vhodná na všechny typy sporáků včetně indukce.

Bára a steaky na grilovací pánvi i-premium stone Tescoma

I-premium stone grilovací pánev mě překvapila svou robustností a tím, jak pohodlně se drží a příjemně se s ní manipuluje. Povrch je opravdu extrémně nepřilnavý a tak si můžete dovolit i fit verze receptů s minimem tuku.

Pánev má charakter přírodního kamene a dle toho se její povrch chová - je opravdu nepřilnavý a vše, co na něj položíte opeče krásně rovnoměrně. Pánev má podélné vroubkování, které přispívá k faktu, že se šťáva a tuk dostává pod pečený pokrm a celý proces grilování tak zanechá jídlo křehké, šťavnaté a rovnoměrně propečené.

Já zkusila na pánvi připravit v rámci testu kuřecí stehenní plátky a pořádný T-bone steak. Obojí dopadlo skvěle. Povrch obou druhů masa byl zlatavý, uvnitř však zůstala šťavnatá. Mňam. Musím podotknout, že nejsem zrovna steakový talent a s touhle pánví to šlo jedna radost.

Shrneme-li to, pánev je: 

  • příjemně masivní a současně pohodlná pro manipulaci
  • povrch je parádně nepřilnavý
  • díky vroubkování vzniká ještě lepší efekt dokonalého propečení
  • skvěle se myje, protože se na ní kousky povrchu nelepí ani nepřipalují

Super recept na T-bone naleznete třeba zde: https://srecepty.cz/t-bone-steak-se-selskymi-bramborami

Pánev - půl úspěchu na cestě za skvělým pokrmem

Ivet upekla králíka na rozmarýnu s ušatou pánví Tescoma

Ušatá hluboká pánev od Tescomy, to je přesně to, co mi doma chybělo! Zapékací mísy mám asi tři, plechů pět v různých velikostech, pánví různých typů několik, ale na „ušatku“ se už nedostalo. A proto jsem to musela urychleně napravit! Jaké jsou výhody této pánve? Je jich hned několik!

  1. Pánev je univerzální, lze ji použít na všechny typy varných ploch, ale i do trouby.
  2. Je dostatečně hluboká, takže se dá ve výsledku použít i jako hrnec, je-li to nutné.
  3. I s průměrem 24 cm se do ní vleze opravdu hodně a nemusíte se bát, že byste v ní neuvařili oběd pro celou rodinku.
  4. Nepřipaluje se, a proto i její údržba je velmi snadná a hlavně rychlá. Žádné namáčení. Pánev se dá ihned po použití omýt, ale můžete i klidně vložit i do myčky.
  5. Není těžká, takže manipulace s ní je také velmi jednoduchá.

Co se týká negativ, tak abych pravdu řekla, zatím jsem na žádná nenarazila. Možná jen, že mi k ní chyběla poklice, ale ta se dá samozřejmě dokoupit.

Zajímá vás, jaké bylo první jídlo, kterým jsem mou novou „ušatku“ pokřtila? Tak tady ho máte!

Pečený králík na rozmarýnu

Co budete potřebovat: 

 - 1 králík 

 - 1 velká cibule

 - 2 stroužky česneku

 - ¼ másla

 - 180g špeku

 - sůl a pepř

 - kmín

 - rozmarýn

Postup:

Králíka omyjeme a naporcujeme. Poté osolíme (nemusíte se bát, že byste jej přesolili), sůl vetřeme do kůže ze všech stran. Prošpikujeme, vložíme do pánve a kousky špeku vložíme ještě mezi jednotlivé kousky. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na měsíčky, které zastrkujeme mezi kousky králíka. Přidáme dva rozmačkané stroužky česneku. Máslo si nakrájíme na plátky a stejně jako cibuli a špek vložíme do pánve. Na závěr opepříme, posypeme kmínem a rozmarýnem, podlijeme vodou (cca 100ml), přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě při 200°C 1,5 hodiny. Pak sundáme pokličku, králíka polejeme výpekem s vodou a necháme ještě 30 minut dopéct. Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou!

Tip: Doporučuji doplnit klasickým okurkovým salátem! 

 

přidejte na:
Tescoma

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář