3 důvody, proč dát přednost zelenému čaji před obyčejnou kávou

Potřebujete se zahřát? Zkuste místo tradiční kávy sáhnout po blahodárném zeleném čaji. Jeho pravidelná konzumace chrání tělo před stárnutím, vzniku srdečních chorob a navíc vám dá dlouhodobě víc energie než obyčejná káva!

ZELENÝ ČAJ

Zelený čaj má ze všech čajů nejvyšší koncentraci antioxidantů. Největší oblibu si našel v Číně, Tchaj-wanu, Hongkongu, Japonsku, Koreji a Středním Východě.

Mezi jeho léčivé účinky patří:3 důvody, proč dát přednost zelenému čaji před obyčejnou kávou

  • snížení rizika vzniku aterosklerózy a srdečních chorob
  • snižuje krevní tlak
  • snižuje hladiny cholesterolu v krvi
  • snižuje riziko vzniku zánětů v těle
  • má vliv na zdraví kostí
  • zlepšuje paměť
  • je prevencí rakoviny
  • podporuje hubnutí

 

CHRÁNÍ SRDCE I MOZEK

Pití zeleného čaje pomáhá předcházet problémům spojeným se srdcem. Kvůli obsahu flavonoidů snižuje hladinu cholesterolu v krvi a vysoký krevní tlak. Flavonoidy rovněž působí protizánětlivě a zabraňují množení rakovinotvorných buněk v těle.

Kromě srdce se zelený čaj hezky stará o náš mozek. Snižuje hladinu škodlivých volných radikálů a chrání mozek před oxidačním stresem. Pití zeleného čaje má dokonce pozitivní efekt na lidi trpící Alzheimerovou chorobou, kde zpomaluje proces odumírání buněk.

PODPORUJE TRÁVENÍ

Oproti kávě, která má vysokou kyselost, je čaj víc alkalický. Díky tomu je jeho pití blahodárné pro zažívací systém, který chrání a podporuje. Kromě jiného čaj obsahuje i polyfenoly, které mají antibakteriální a antiseptické účinky, což se hodí v případě, že nás popadnou střevní potíže, horečka nebo zimnice.

SNIŽUJE CHUŤ K JÍDLU

Poslední pozitivní vlastnost zeleného čaje potěší každého, kdo si hlídá váhu. Pomáhá totiž ve spalování tuků. Podle některých výzkumných poznatků může dokonce konzumace antioxidantů v zeleném čaji, zvláště katechinů, podporovat metabolické zdraví a zabraňovat přírůstkům hmotnosti.

přidejte na:
Gabriela

25. 01. 2021

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář