3 luxusní dipy vhodné nejen ke grilování


Milujete letní grilování? Pak jistě víte, že ke grilovaným pokrmům už dávno nestačí jen hořčice nebo kečup, ale patří k nim i skvělé omáčky, které dokonale podtrhnou jejich chuť. Nezáleží na tom, zda připravujeme maso, ryby, ovoce nebo zeleninu. Dipy a omáčky se hodí ke všemu. Na trhu existuje spousta druhů grilovacích omáček, ovšem většina z nich obsahuje hodně soli a konzervačních látek, ne příliš vhodných pro náš organismus. Kdo není líný, vyrobí si chutnou omáčku klidně sám doma. Bude určitě zdravější a hlavně originální, protože kombinací různých ingrediencí si můžete připravit takový dip, který nikde nekoupíte. Nabízíme vám tři tipy na jednoduché a lahodné grilovací omáčky.


Česnekový dip


Budeme potřebovat 1 zakysanou smetanu, 3 prolisované stroužky česneku, sůl, citrónovou šťávu a sezamová semínka. V misce promícháme smetanu, česnek, sůl a citrónovou šťávu. Sezamová semínka nasucho opražíme na pánvi a posypeme jimi dip. Hodí se ke všem druhům grilovaného masa i k zelenině.


Avokádový dip


Připravíme si 1 zralé avokádo, malou cibuli, 1 rajče, 4 lžíce tatarské omáčky nebo majonézy, lžíci chilli omáčky, šťávu z půlky citrónu, pepř, sůl a snítku čerstvého koriandru (nemusí být). Cibulku nakrájíme najemno, rajče na kostičky. Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a lžičkou vydlabeme dužinu. V misce ji vidličkou rozmačkáme nahrubo. Přidáme tatarskou omáčku nebo majonézu, chilli omáčku. cibuli, rajče, šťávu z citrónu a dochutíme solí, pepřem a nasekaným koriandrem. Používáme k masům, grilovaným klobásám a k zelenině.


Omáčka z rajčat


Přichystáme si 2 rajčata, chilli papričku, 1 šalotku, olivový olej, mletý pepř, sůl, 1 polévkovou lžíci vinného octa a čerstvou bazalku. Rajčata omyjeme, ponoříme na chvilku do horké vody. Pak je oloupeme a pokrájíme na malé kousky. Přidáme nadrobno nasekanou šalotku a chilli papričku zbavenou jader. Osolíme, opepříme, přidáme ocet a olej a nakonec vmícháme nasekanou bazalku.


Vychutnejte si do sytosti letní grilování a zpestřete si své pochoutky skvělými omáčkami.


přidejte na:

06. 08. 2015

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář