Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

3 luxusní dipy vhodné nejen ke grilování


Milujete letní grilování? Pak jistě víte, že ke grilovaným pokrmům už dávno nestačí jen hořčice nebo kečup, ale patří k nim i skvělé omáčky, které dokonale podtrhnou jejich chuť. Nezáleží na tom, zda připravujeme maso, ryby, ovoce nebo zeleninu. Dipy a omáčky se hodí ke všemu. Na trhu existuje spousta druhů grilovacích omáček, ovšem většina z nich obsahuje hodně soli a konzervačních látek, ne příliš vhodných pro náš organismus. Kdo není líný, vyrobí si chutnou omáčku klidně sám doma. Bude určitě zdravější a hlavně originální, protože kombinací různých ingrediencí si můžete připravit takový dip, který nikde nekoupíte. Nabízíme vám tři tipy na jednoduché a lahodné grilovací omáčky.


Česnekový dip


Budeme potřebovat 1 zakysanou smetanu, 3 prolisované stroužky česneku, sůl, citrónovou šťávu a sezamová semínka. V misce promícháme smetanu, česnek, sůl a citrónovou šťávu. Sezamová semínka nasucho opražíme na pánvi a posypeme jimi dip. Hodí se ke všem druhům grilovaného masa i k zelenině.


Avokádový dip


Připravíme si 1 zralé avokádo, malou cibuli, 1 rajče, 4 lžíce tatarské omáčky nebo majonézy, lžíci chilli omáčky, šťávu z půlky citrónu, pepř, sůl a snítku čerstvého koriandru (nemusí být). Cibulku nakrájíme najemno, rajče na kostičky. Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a lžičkou vydlabeme dužinu. V misce ji vidličkou rozmačkáme nahrubo. Přidáme tatarskou omáčku nebo majonézu, chilli omáčku. cibuli, rajče, šťávu z citrónu a dochutíme solí, pepřem a nasekaným koriandrem. Používáme k masům, grilovaným klobásám a k zelenině.


Omáčka z rajčat


Přichystáme si 2 rajčata, chilli papričku, 1 šalotku, olivový olej, mletý pepř, sůl, 1 polévkovou lžíci vinného octa a čerstvou bazalku. Rajčata omyjeme, ponoříme na chvilku do horké vody. Pak je oloupeme a pokrájíme na malé kousky. Přidáme nadrobno nasekanou šalotku a chilli papričku zbavenou jader. Osolíme, opepříme, přidáme ocet a olej a nakonec vmícháme nasekanou bazalku.


Vychutnejte si do sytosti letní grilování a zpestřete si své pochoutky skvělými omáčkami.


Fotogalerie

Veronika

06. 08. 2015

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře