5 bylin pro zdraví vašich jater

 

Předvánoční doba vybízí k očistě těla, která může s vašim tělem udělat doslova zázraky. Zkuste v tomto čase detoxikovat své játra a připravit je tak na vánoční hodování, plné tučného jídla a alkoholu.

 

Ostropestřec mariánský

Bylina, která se vyznačuje silnými detoxikačními účinky jater. Je známý pro své léčivé účinky. Používá se především při potížích spojených s onemocněním jater. Funguje skvěle jako prevence při ztučnění jater. Podporuje správnou funkci jater a hlavně jejich regeneraci. Neváhejte a ostropestřec mariánský zařaďte do svého denního rituálu. Užívat jej můžete buď ve formě semen, které rozkoušete nebo v podobě oleje za studena lisovaného, který v sobě zanechá všechny potřebné vitamíny a minerály.

 

 
 

Lékořice

Příchuť lékořice jistě každý z nás dobře zná z dob dětství. Běžně se používá k ochucení bonbónů. Setkat se můžeme i s názvem Pendrek. V léčitelství se využívá spolu s ostropestřecem mariánským. Mají skvělé ochranné účinky na játra. Dokáží zabránit žloutence a cirhóze jater. V trávicím traktu působí protizánětlivě a antibakteriálně. Dalším superlativem je, že během vaši detoxikace dokáže lékořice ochránit stěnu střev.

 

 

 

Artyčok

Konkrétně listy této trvalky poslouží k pročištění jater a jsou velmi efektivní v boji proti stárnutí. Dále játra chrání před toxiny, snižují cholesterol v krvi (škodlivý LDL) a stimulují vylučování a průtok žluči v žlučovodu. Nahromaděná žluč v okolí jater může způsobovat její poškození. Zařaďte proto listy artyčoku do svého jídelníčku, svým játrům skutečně odlehčíte.

 

 

 

Pampeliška

Převážně kořen pampelišky je další velmi užitečnou rostlinou, která ulehčí zažívacím problémům. Taktéž zvyšuje průtok žluči a urychluje proces detoxikace. Vyznačuje se protirakovinnými účinky. Na podzim najdete kořen pampelišky v sušených bylinných směsích.

 

 

Čekanka

Kořen nebo ještě lépe tinktura z čekanky perfektně poslouží k výživě játry. Přidejte několik kapek (20-40) do vody, třikrát denně a výsledky se jistě brzy dostaví. Z kořene čekanky si můžete také uvařit čaj.

 

 

 

 

Neotálejte dlouho a dejte ještě před svátky klidu a míru, trochu péče vašim játrům. Bohatě se vám za to odmění. Připravte se na období prohýbajících se stolů, plných delikates, a předejděte případným zažívacím problémům. Svým játrům zaručeně ulehčíte.
 
 
přidejte na:

20. 11. 2015

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář