5 způsobů, jak si připravit horkou čokoládu

Zahřeje na těle i na duši, přesně taková je horká čokoláda. Sice se může zdát, že se jedná o dobrotu určenou převážně dětem, na horké čokoládě si pochutnají i dospělí. Se špetkou chilli nebo toho správného alkoholu potěšíte chuťové pohárky, které vás ihned přenesou do bezstarostných chvil vlastního dětství.

S čím se horká čokoláda skvěle doplňuje? Máme pro vás pět ingrediencí, které udělají z obyčejné čokolády exkluzivní záležitost.
 

ROZDÍL MEZI HORKOU ČOKOLÁDOU A KAKAEM 5 způsobů, jak si připravit horkou čokoládu

Víte o tom, že horká čokoláda není to stejné jako kakao? To se od čokolády liší tím, že se připravuje z kakaové směsi, která je rozpustná v teplém i studeném mléce. Horká čokoláda je oproti kakau připravovaná pouze ze samotné čokolády a vždy s pomocí horkého mléka.
 

KOŘENĚNÁ ČOKOLÁDA

První TIP na přípravu horké čokolády se skrývá v koření. To dokáže chuť čokolády krásně podtrhnout a dodat ji nový rozměr. Skvěle funguje například chilli, nebo spojení s vanilkovým luskem.
 

ČOKOLÁDA S MARSHMALLOWS 5 způsobů, jak si připravit horkou čokoládu

Tahle dobrota k nám přicestovala z Ameriky. Marshmallows se v horkém nápoji postupně rozpustí a dodají mu svou unikátní chuť. Taková čokoláda je nejen lahodná, ale také pořádně návyková.
 

ČOKOLÁDA S KARAMELEM

Další možností, jak ozvláštnit čokoládu, je přidáním karamelu. Taková kombinace vytváří nezapomenutelné chutě, které se vám budou rozplývat na jazyku ještě dlouho po dopití šálku.
 

ZMRZLINOVÁ ČOKOLÁDA

Káva se zmrzlinou je velmi oblíbená, tak proč si kopeček nedat i do čokolády? Tuhle variantu ocení nejen děti. Vynikající je například vanilková, ale fantazii se meze nekladou.
 

ČOKOLÁDA S ALKOHOLEM

Poslední variace je vhodná pouze dospělým jazýčkům, protože se obsahuje alkohol. Tradičně si čokoláda lahodí s likéry, například Baileys. Kreativitě se však meze nekladou a můžete vyzkoušet kombinaci s koňakem nebo sherry.

přidejte na:
Gabriela

05. 01. 2021

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář