Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Aby neklíčila

Také máte uskladněnou cibuli a začne vám vyhánět zelené natě. Stačí k ní přidat krajíček chleba. Cibule vám vydrží a nevyklíčí. Můžete to zkusit i s česnekem budete překvapeni.

Hloušková

02. 10. 2011

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
JanaB
Proč krajíček chleba? Máte pro to nějaké odůvodnění?

JanaB 24. 10. 2011, 17:22

Thumb
poradila mito kamarádka tak to budu letos zkoušet.

kajinek 25. 10. 2011, 23:57

JanaB
Cibule a česnek se uchovává v suchu. Myslela jsem, že chleba je na pohlcování vlhkosti. Česnek ukládám do papírových krabic v nezvyklé poloze a vydrží mi do další sklizně. Krabice volně uzavřu, aby byl ve tmě a mám je při pokojové teplotě. Česneku mám více jak 15 kilo, takže to s chlebem raději nebudu zkoušet. Vyzkouším cibuli.

JanaB 26. 10. 2011, 00:10

Facebook komentáře