Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bio kuřátko ála Coq au Vin


Další z receptů od Chefparade. Dnes přinášíme recept na Bio kuřátko ála Coq au Vin. Více receptů a také kurzy vaření naleznete na stránkách Chefparade.


                

Ingredience:

  • 2-3 bio kuřátka
  • 100 g slaniny
  • 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 100 g šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml suchého červeného vína
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 2 lžíce rybízové marmelády
  • 2 lžíce oleje nebo sádla
  • ½ svazku tymiánu
  • ½ svazku rozmarýnu
  • bobkový list
  • sůl, pepř dle chuti


Postup:

1.     Očistěte kořenovou zeleninu a nakrájejte ji nahrubo.


2.     Saninu nakrájejte na nudličky a šalotku na poloviny.






3.   Na tuku opečte slaninu, přidejte nahrubo nakrájenou       kořenovou zeleninu, žampiony, šalotku a nakonec cukr.



4.    Za stálého míchání nechte vše zkaramelizovat, přidejte         svázané bylinky, bobkový list a posekaný česnek.





5.     Rozdělte kuřata na čtvrtiny a přidejte je do hrnce. Vše         podlijte červeným vínem a nechte jej asi o         polovinu redukovat.


6.     Po zredukování vína o ½ přilijte vývar, přidejte         marmeládu, osolte, opepřete a vše společně duste cca         90 minut.






7.     Hotové kuře vyjměte, přelijte omáčkou svařenou do         požadované konzistence. Podávejte s čerstvými         francouzskými bagetkami.

 





Tip: Používáte-li skutečného kohouta, neměl by být starší osmi měsíců, jinak bude maso tuhé i po několika hodinách varu.

Další varianta: Do základu lze přidat rozkrájené žampiony.

Kohouta můžete zaměnit za bažanta, koroptev nebo křepelku. V tom případě do základu přidejte celý pepř a nové koření.

Fotogalerie

Veronika

18. 07. 2016


Přidat komentář

Facebook komentáře