Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bio kuřátko ála Coq au Vin


Další z receptů od Chefparade. Dnes přinášíme recept na Bio kuřátko ála Coq au Vin. Více receptů a také kurzy vaření naleznete na stránkách Chefparade.


                

Ingredience:

  • 2-3 bio kuřátka
  • 100 g slaniny
  • 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 100 g šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml suchého červeného vína
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 2 lžíce rybízové marmelády
  • 2 lžíce oleje nebo sádla
  • ½ svazku tymiánu
  • ½ svazku rozmarýnu
  • bobkový list
  • sůl, pepř dle chuti


Postup:

1.     Očistěte kořenovou zeleninu a nakrájejte ji nahrubo.


2.     Saninu nakrájejte na nudličky a šalotku na poloviny.






3.   Na tuku opečte slaninu, přidejte nahrubo nakrájenou       kořenovou zeleninu, žampiony, šalotku a nakonec cukr.



4.    Za stálého míchání nechte vše zkaramelizovat, přidejte         svázané bylinky, bobkový list a posekaný česnek.





5.     Rozdělte kuřata na čtvrtiny a přidejte je do hrnce. Vše         podlijte červeným vínem a nechte jej asi o         polovinu redukovat.


6.     Po zredukování vína o ½ přilijte vývar, přidejte         marmeládu, osolte, opepřete a vše společně duste cca         90 minut.






7.     Hotové kuře vyjměte, přelijte omáčkou svařenou do         požadované konzistence. Podávejte s čerstvými         francouzskými bagetkami.

 





Tip: Používáte-li skutečného kohouta, neměl by být starší osmi měsíců, jinak bude maso tuhé i po několika hodinách varu.

Další varianta: Do základu lze přidat rozkrájené žampiony.

Kohouta můžete zaměnit za bažanta, koroptev nebo křepelku. V tom případě do základu přidejte celý pepř a nové koření.

Fotogalerie

Veronika

18. 07. 2016

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře