Reishi je houba známá převážně v čínské medicíně. Většina lidí ji však přezdívá „božská houba nesmrtelnosti“. Z jakého důvodu? Má významný stimulační účinek na imunitní systém, pomáhá proti depresivním stavům a dokáže léčit i nespavost!
Reishi neboli Lesklokorka lesklá patří mezi chorošovité houby. Díky tomu ji můžete najít na kořenech, pařezech nebo odumřelých kmenech dubů, habrů a dalších listnatých stromů. Poprvé byla objevena před více než tisíci lety ve Staré Číně, kde dostala i onu vznešenou přezdívku. V asijských zemích je ceněná pro své pozitivní účinky na lidské zdraví, které jsou podloženy i vědeckými studiemi.
LÉČIVÉ ÚČINKY REISHI
Hlavní význam Reishi spočívá v podpoře imunitního systému. Její síla je natolik velká, že se často doporučuje konzumovat při projevech onkologického onemocnění, jelikož významně posiluje lidský organismus.
Dále se čínská houba Reishi využívá při únavových stavech. Zde přispívá k regeneraci nervového systému, harmonizuje mysl a odbourává nahromaděný stres, který je častou příčinou špatného spánku.
Velký úspěch má její konzumace i proti alergiím. Řada výzkumů opravdu potvrzuje, že její dlouhodobé užívání odbourává alergické projevy a přináší lidem velkou úlevu.
Reishi v těle podporuje:
- Obranyschopnost
- Správnou hladinu krevního cukru
- Regulaci krevního tlaku a hladiny cholesterolu
- Funkci jater
- Harmonizaci organismu
Reishi lidé konzumují proti:
- Cukrovce
- Revmatoidní artritidě
- Žloutence typu B
- Žaludečním vředům
- Virovým infekcím
- Bolesti při vypuknutí pásového oparu
- Začínající prostatě
- Hepatitidě
- Vysokému krevnímu tlaku
- Kardiovaskulárnímu onemocnění
UŽÍVÁNÍ A DÁVKOVÁNÍ
Houba Reishi se může konzumovat v sušené i čerstvé formě. Běžněji ji však najdete jako prášek nebo výtažek obsahující specifické molekuly. Z houby se rovněž vaří i čaj, polévka nebo víno.
Doporučená denní dávka není zatím vědecky stanovena. Její dávkování závisí na věku uživatele, zdravotním stavu, formě a důvodu užívání. Z toho důvodu byste se měli vždy řídit příbalovým letákem nebo podle pokynů samotného výrobce.