Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bleskové pomazánky

BYLINKOVÁ
tvaroh, tavený sýr, cibule, mléko, bylinky (řeřicha, kopřiva, pažitka, petržel...), sůl, špetka kurkumy

PAŽITKOVÁ
100 g rostlinného tuku, 100 g krémového sýra (může být i tvaroh), 50 g smetany, 10 g sardelové pasty, pepř, 3 vejce natvrdo, 50 g sekané pažitky

VAJÍČKOVÁ
2 vařená vejce, 100 g tvrdého sýra, 1 malá cibulka, majonézy, plnotučná hořčice, sůl, pepř

PAPRIKOVÁ
Sýr žervé lučina, mléko, sůl, červená paprika, 1 ČL mleté papriky, cibulka

ŘEDKVIČKOVÁ
100 g rostlinného tuku, 150 g měkkého tvarohu, 100 g ředkviček, 100 g karotky, 2 vejce natvrdo,
sůl, pažitka

MRKVOVÁ
200 g krémového sýra žervé, 2 PL smetany, 2 PL medu, 300 g mrkve, 200 g jablek,
5 cl přírodní pomerančové šťávy

ZELENINOVÁ
3 červená rajčata, 3 zelená rajčata, 2 zelené papriky, třetina hlávky zelí, 1 menší cibule,
2 PL stolního oleje, citrónová šťáva, cukr, sůl

SÝROVÁ
50 g majonézy, 50 g krémového sýra žervé, 100 g ementálu, 70 g oloupaných jablek,
citrónová šťáva, sůl

Z TUŇÁKA
150 g tuňáka v oleji (konzerva), 150 g tvrdého sýra, 150 g husté nebo krémové smetany

PŘÍPRAVA TĚCHTO POMAZÁNEK:
BYLINKOVÁ
Všechny přísady, které přidáváme přiměřeně, promícháme. Mléko přidáváme postupně, aby pomazánka nebyla příliš řídká. Cibuli a bylinky pokrájíme na malé kousky a přimícháme nakonec.

PAŽITKOVÁ
Do vyšlehaného tuku zašleháme postupně krémový sýr, smetanu, sardelovou pastu, pepř, nahrubo strouhaná vejce a jemně rozsekanou pažitku.

VAJÍČKOVÁ
Vařená vejce nastrouháme spolu se sýrem na struhadle. Přidáme majonézu, 1 lžičku hořčice a na malé kousky pokrájenou cibulku. Nakonec ochutíme solí a pepřem.

PAPRIKOVÁ
Červenou papriku nakrájíme na malé kousky spolu s cibulkou. Přimícháme ostatní suroviny. Ochutíme solí.

ŘEDKVIČKOVÁ
Změklý rostlinný tuk vyšleháme s tvarohem, přidáme jemně nakrájené ředkvičky a karotku, nastrouhaná vejce, sůl, sekanou pažitku a vše dobře prošleháme.

MRKVOVÁ
Krémový sýr vyšleháme se smetanou a medem, postupně zašleháme jemně nastrouhanou mrkev, jablka a pomerančovou šťávu. Mažeme na bílé pečivo.

ZELENINOVÁ
Rajčata, papriky a hlávkové zelí semeleme na masovém strojku, přidáme jemně nakrájenou cibuli, stolní olej, citrónovou šťávu, trošku cukru a soli. Vše dobře promícháme a mažeme na máslem pomazaný tmavý chléb.

SÝROVÁ
Majonézu promícháme s krémovým sýrem, přidáme nastrouhaný ementál a jablka, několik kapek citrónové šťávy a špetku soli. Vše zlehka promícháme. Mažeme na kolečka rohlíku, bílé pečivo. Nakonec můžeme posypat sekanými ořechy.

Z TUŇÁKA
Tuňáka v oleji drobně nasekáme nebo rozmixujeme. přidáme nastrouhaný tvrdý sýr, hustou krémovou smetanu a vše promícháme.

slunina

06. 01. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře