Bon giorno spaghetti carbonara!!

 

Jak už víme, pokud chcete prověřit kvalitu italské restaurace, ve které se nacházíte, máte dvě skvělé možnosti. Houbové risotto nebo spaghetti carbonara. :) 

 

Jasně, v Česku jsme si recept na carbonara "vylepšili" k obrazu našemu, ale věřte mi, jakmile ochutnáte ten původní, tak už nic jiného nikdy chtít nebudete. Nikdy.

 

Dnes se tomu ve video článku podíváme na zoubek. Videem nás provází pan Antonio Carluccio, též zvaný "Kmotr italské gastronomie", a připravuje originální a původní recept tohoto italského skvostu. Jeho 50 letá praxe, celosvětové uznání a příjemná emoce, která vyzařuje z jeho projevu jsou jakousi zárukou skvělého výsledku.
 

Video je anglicky, ale carbonara jsou opravdu přípravou tak jednoduché, že mu porozumíte i bez znalosti cizího jazyku.
 

Na co si dát pozor a co je důležité (ve videu se jedná o 2 porce):

  1. Špagety vložíte do vařící osolené vody, lehce promícháte. Nepřidáváte do vody žádný olej ani cokoli jiného.

  2. Na olivovém oleji opečete slaninu, ideálně Guanciale, což je italská specialita - nasolený a vysušený vepřový lalok. Můžete použít i italskou Pancettu.

  3. Do misky rozklepnete 2 celá vejce a pro lepší „krémovitost“ přidáte ještě jeden žloutek navíc. Rozšleháte, přidáte parmezán (nebo pecorino) a pepř. Sůl se vynechává, protože guanciale je slané až až :) A to je všechno. Antonio Carluccio doslova říká: „Nepřidáváte smetanu, je to zakázané!“

  4. Kompletace celého veledíla do správné konzistence spočívá především v teplotě. Guanciale na plotně vypněte nebo stáhněte na chladnou plotnu, nechte chvilku vychladnout, ať není tuk moc horký. Případně ho můžete odsát papírovou utěrkou, kdyby ho bylo moc. Špagety sceďte a vmíchejte na pánev ke slanině a chvilku počkejte, ať se teplotně sjednotí. Přilijte vaječnou směs, krátce pomíchejte a okamžitě servírujte. :)

 

Správné carbonara mají krásně krémovou konzistenci, ale vyžaduje to trochu cviku - nicméně i ty, ve kterých se vám vejce trochu „zdrcne“ nejsou rozhodně chuťově špatné, takže se toho nebojte a vesele karbonárujte!

přidejte na:
Lucie

23. 05. 2019

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář