Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Snová bramborová kaše

Bramborovou kaši si můžete upravit na vícero způsobů, jeden lahodnější a zajímavější než druhý. Záleží jen na tom, co vám a vaší rodině chutná. Ochutnejte tyto vynikající recepty a možná zjistíte, že ty naše mají také něco do sebe.


Mrkvovo-bramborová kaše

  • Brambory - 750 g

  • Mrkev - 4 ks (velké)

  • Česnek - 2 stroužky

  • Máslo - 2 lžíce

  • Mléko - 1,5 dcl

  • Voda

  • Sůl


Oškrábejte brambory, pak je opláchněte, nakrájejte na menší kusy a dejte do hrnce s vodou. Tu osolte a přidejte do ní i kolečka oškrábané mrkve. Vařte tak dlouho, aby zelenina změkla. Poté zceďte a rozmačkejte. Přidejte trochu soli, máslo a horké mléko, které však přilévejte postupně po malých dávkách. Pak si na pomoc vezměte mixér, abyste směs vyšlehali dohladka. Jakmile bude kaše hotová, přidejte utřený česnek a můžete servírovat.

Další zajímavé varianty

  • Jestli vás už obyčejná bramborová kaše nudí, zkuste ji oživit malým množstvím najemno nastrouhaného křenu. Uvidíte, že ačkoli do ní přidáte jen malé množství, její chuť to dokonale pozvedne. 

  • Výjimečnou chuť získáte i v případě, že do kaše přidáte na 1 kg brambor asi 2 lžíce hrubozrnné hořčice s medem, ale můžete použít i dijonskou hořčici s medem. Dochuťte trochou soli a pepře a k teplému mléku (120 ml) přidejte i zakysanou smetanu (125 ml). Zaručeně se budete olizovat až za ušima. 



  • Bramborová kaše se strouhaným parmazánem také nezní špatně. Místo mléka však použijte raději jen 12% smetanu (200 ml). Kaše tak bude vláčnější a získá zajímavou chuť. 

  • Pro ty, co mají rádi pikantnější pokrmy, můžeme jen doporučit bramborovou kaši ochucenou chilli a česnekem. Na kilo brambor byste měli dát minimálně 1 malou a 1 podlouhlou chilli papričku. Také tam přidejte sladkou chilli omáčku (2 lžíce) a alespoň 2 stroužky česneku. Jestli to pro vás nebude dostatečně žhavé, klidně si zvyšte množství chilli papriček.

  • Někteří si do kaše přidávají hrášek se sýrem, jiní zase olivy s fetou. Zkoušejte a hledejte další chutné varianty. Fantazii se meze nekladou.

Fotogalerie

06. 02. 2017


Přidat komentář

Facebook komentáře