Bylinky, které vám připraví poklidné spaní, první díl

Špatné spaní je společným jmenovatelem celé řady lidí. Ať už za to může hektický pracovní život, stres nebo ženský Bylinky, které vám připraví poklidné spaní, první díl cyklus, nespavost dokáže pokazit nejedno hezké ráno. Řešení se samozřejmě nabízí ve formě prášků, ty jsou však mnohdy pro tělo zbytečně zatěžující. Ve většině případů totiž spánek dokážou zachránit správně namíchané bylinky.


Bylinky jsou nedílnou součástí naší kuchyně. Ten, kdo je zvyklý s nimi vařit, ví, že jejich vůni a chuti se nic nevyrovná. Jejich síla je tak veliká, že dokáže utišit bolest zubů, žaludeční nevolnost nebo podpořit kvalitní spánek.

ZÁKLADNÍ BYLINKY PRO DOBRÝ SPÁNEK

Meduňka lékařská

Základní bylinkou, která vám může pomoci s dobrým spaním, je meduňka. Ta má sice svěží citronovou vůni, ale díky obsahu silice působí příjemným zklidňujícím dojmem. Meduňka vám pomůže nejen při léčbě nespavosti, ale také od deprese, bolesti hlavy nebo při podráždění žaludku. Oblíbená je u budoucích maminek, protože odstraňuje těhotenskou nevolnost a uvolňuje nafouklá střeva.

Meduňku lékařskou můžete konzumovat v podobě čaje. Nejlepší je, když použijete čerstvé lístky, které dáte dohromady s dalšími bylinkami.

Kozlík lékařskýBylinky, které vám připraví poklidné spaní, první díl

Kozlík lékařský je vytrvalá bylina, která se snadno pozná díky svým narůžovělým kvítkům. Nejsilnější účinky má jeho čerstvá forma, ale skvěle poslouží i v případě, že si jej na zimu usušíte. Kozlík patří rozhodně mezi nejčastěji zmiňované přírodní pomocníky v boji se spánkovou poruchou. V bylince se totiž ukrývá kyselina valerenová, která ovlivňuje proces usínání. Výsledkem je kratší doba navození spánku a uvolnění svalového napětí.

Kozlík lékařský navíc zklidňuje nervový systém, zabraňuje migrénám a vzniku křečí. Také tlumí nadýmání a zvýšenou hladinu stresového hormonu.

Kvůli svým silným účinkům byste jej neměli konzumovat před jízdou v autě. V lékárnách a obchodech s přírodní medicínou můžete kromě čaje najít i kapky, tablety nebo prášek vzniklý rozemletím kořene.

přidejte na:
Gabriela

08. 01. 2021

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář