Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Cheesecake - milovaný dezert!


Připravte si lahodný cheesecake!


Pro ty z vás, kteří s ním ještě neměli tu čest, tak se jedná o dezert dvou vrstev. Základ tvoří vrstva rozdrcených sušenek a na ni se pokládá sýrová (tvarohová) vrstva. Hlavní ingrediencí je čerstvý tvarohový sýr. Existují pečené i nepečené varianty a spousta různých příchutí. 


Už jste ochutnali cheesecake ozdobený lesním ovocem?


Na korpus budete potřebovat:


  • Keksy (Bebe) - 250 g

  • Mandle - 50 g

  • Máslo - 120 g


Na jeho náplň si připravte tyto suroviny:


  • Měkký tvaroh - 500 g

  • Zakysaná smetana - 250 ml

  • Máslo - 50 g

  • Vejce - 1 ks

  • Mandle - 25 g

  • Hladká mouka - 2 lžíce

  • Cukr - 150 g

  • Citronová šťáva - ½ citronu

  • Vanilkový cukr - 1 balíček

  • Pomerančová kůra - 1 ks


Připravte si dortovou formu (průměr 28 cm), vyložte si ji pečícím papírem a přebytečné okraje ustřihněte. Pak si rozmixujte keksy a mandle. Máslo si rozpusťte v hrnci a pak k němu přidejte rozmixovanou směs keksů a mandlí. Pak tuto drť vtlačte do formy. Nezapomeňte také obložit strany dortové formy. Předehřejte si troubu na 180 °C a vložte formu do trouby na 12 minut. Po upečení nechte těsto vychladit a začněte si připravovat náplň.


Rozmixujte tvaroh, smetanu, vejce, máslo, mouku a cukr. Vyšlehanou směs pak dochuťte citronovou šťávou, vanilkovým cukrem a nastrouhanou kůrou z jednoho pomeranče. Směs vylijte na těsto, pěkně ho uhlaďte a dejte do trouby zapéct na 45 minut. Pečte už jen na 150 °C. Dezert byste pak měli uložit do ledničky minimálně na 3 hodiny.


Vyzkoušejte i pravý italský citrusový cheesecake! Je osvěžující.


Na základní vrstvu (korpus) potřebujete:


  • Kakaové sušenky (Bebe) - 160

  • Máslo - 60 g


Na jeho náplň si nachystejte:


  • Tvaroh - 500 g (tučný)

  • Ricotta (jemný syrovátkový sýr) - 250 g (Pokud jej nemáte, místo něj použijte měkký tvaroh)

  • Krémový sýr (např. Philadelphia) - 125 g

  • Neslazené kondenzované mléko - 100 g

  • Moučkový cukr - 100 g

  • Vejce - 4 nebo 5 ks (záleží na velikosti vajec)

  • Citronová šťáva - 1 citron

  • Vanilkový lusk - 1 ks


Suroviny, které potřebujete na náplň, si před pečením vyndejte z lednice. Sušenky můžete rozdrtit v mixéru nebo pomocí válečku na těsta a sáčku, do kterého vložíte sušenky. Máslo si rozpusťte stejně jako v předchozím receptu a pak do něj přimíchejte drť ze sušenek. Do dortové formy vložíme pečící papír a potřeme ho máslem. Celou formu obalte alobalem, aby se vám tam nedostala voda. Budete péct na vodní lázni. Pečte 10 nebo 12 minut ve vyhřáté troubě na 180 °C. Nyní si začněte připravovat krém. Všechny suroviny smíchejte a snažte se vytvořit hladký krém. Moučkový cukr prosijte. Citronovou šťávu, vanilku a vejce přidejte až nakonec.


Nejdřív si připravte pekáč, který si naplníte horkou vodou. Vezměte si větší, tak aby se tam vešla dortová forma. Nalijte krém na sušenkový základ a pečte na 160 °C. Minimálně půl hodiny troubu neotvírejte. Jak poznáte, že už je dort hotový? Měl by mít pevný povrch a náplň by se měla mírně odlepovat od stran formy. Nechte jej vychladit ve vypnuté troubě jen s pootevřenými dvířky alespoň půl hodiny. Poté ho nechte vychladit na pokojovou teplotu a pak ho ještě vložte do lednice. Až úplně ztuhne, můžete podávat.


Fotogalerie

Veronika

29. 04. 2016


Přidat komentář

Facebook komentáře