Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Chutné a jednoduché omelety

Vyzkoušejte kouzlo omelet. Možná si někteří řeknou, co jen na nich vidíme, vždyť nejde o nic složitého a je to jen obyčejné, rychlé jídlo vhodné akorát k večeři. Dneska vám ukážeme, že to není pravda. I omeleta může být opravdovou dobrotou, stačí jen zvolit vhodnou náplň.

60042_medium

Začneme s omeletou

Na přípravu omelety budou bohatě stačit dvě vejce, sůl a máslo na pánev. Vajíčka zlehka rozšlehejte se solí, máslo dejte rozpustit na pánev a vlijte vajíčka. Krouživým pohybem pánve vytvoříte rovnoměrnou vrstvu. Tuhší okraje klidně promíchejte s řídším prostředkem, ale opatrně, ať nepoškodíte spodní vrstvu omelety. Až omeleta ztuhne, přeložte ji na polovinu a odložte na vyhřátý talíř.

Dle libosti můžete omeletu ochutit bylinkami, strouhaným sýrem, cibulkou, pórkem nebo česnekem. V takovém případě se těšte na francouzskou omeletu.

Pokud vám zelenina příliš nevoní, zkuste dát na omeletu uzeného lososa, tou chutí budete překvapeni.

Zvolte si náplň

Druhá možnost jak udělat z obyčejné omelety gurmánský zážit je náplň. Jistě si najdete tu svou.

Ruská náplň

Pro milovníky sardinek jako stvořená. Připravte si sardinky v oleji a nechte je zcela okapat. Potom je rozložte na ztuhlou omeletu, složte ji na půl, ozdobte kaviárem a citrónem.

Milánská náplň

Tahle varianta vás zasytí. Uvařte makaróny, pokrájejte je. Celou směs pak uděláte z rajčatové omáčky a nastrouhaného parmezánu. Teď už zbývá jen omeletu naplnit a pošmáknout si.

Uherská náplň

Tahle náplň je trochu víc kalorická, ale jestli s tím nemáte problém, zachutná vám velmi rychle. Nakrájejte salninu na kousky a orestujte ji, až budete mít mastnotu, přidejte nakrájenou cibuli a orestujte. Až cibulka zesklovatí přidejte mletou papriku. Nakonec na této směsi poduste rajčata a dochuťte dle libosti.

Srbská náplň

Tohle je parketa pro milovníky dušené zeleniny. Poduste směs papriky a rajčat na olivovém oleji. Směs ochuťte solí, pepřem a přidejte čerstvou pažitku.

Vidíte, že příprava náplně není nijak zvlášť náročná a přesto si náramně pochutnáte. Doboru chuť!

Fotogalerie

Kate

24. 02. 2012

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
hOJSADLO
...a co taková "Selská omoleta" /brambory,cibulka,uzené a šnytlík/ nebo s listovým špenátem a česnekem? Těch variant je nespočítatelně. třeba jednohubky s omoletou: <a href="http://hojsadlo.rajce.idnes.cz/2012/#kubera_8_.jpg">http://hojsadlo.rajce.idnes.cz/2012/#kubera_8_.jpg</a>

hOJSADLO 24. 02. 2012, 09:44

Facebook komentáře