Dejte šanci kozímu mléku!

Dejte šanci kozímu mléku! Kozí produkty mají široko daleko velmi negativní pověst. Často se jim přisuzuje nelibá vůně a nepříjemná pachuť v ústech. Přitom pravidelná konzumace kozích výrobků dokáže tělo nadopovat celou řadou vitaminů a minerálů!

O účinkách kozího mléka věděli už staří Římané, kteří jej považovali za elixír krásy a dlouhověkosti. Výzkumní odborníci navíc toto tvrzení již několikrát potvrdili. Nejen, že je od kravského mléka mnohem lépe stravitelné, ale pozitivně působí i na imunitní systém, kloubní onemocnění a pleť.

Vitaminová bomba

Hned na začátku je třeba napsat, že kozí mléko obsahuje obrovské množství živin, které jsou pro tělo člověka důležité. Patří mezi ně vápník, hořčík, sodík, draslík a fosfor. Podle výživových údajů stačí vypít 250ml mléka a dostanete do těla třetinu doporučeného denního příjmu vápníku.

Kromě minerálů obsahuje také vitamin A, B, C, D, E a kyselinu listovou.

Kozí mléko jako všelékDejte šanci kozímu mléku!

Pozitivní účinky kozího mléka jdou ještě dál. Jeho pravidelná konzumace zabraňuje anémii z nedostatku železa, podporuje léčbu atopického ekzému, působí přívětivě na žaludek a střeva. Díky hořčíku také chrání srdce před kardiovaskulárním onemocnění a snižuje krevní tlak.

Vhodné i pro alergiky

Pokud patříte mezi jedince, kteří mají alergii na mléko, tak by vás mohlo potěšit, že kozí mléko dělá většině alergikům dobře. Výzkumy totiž prokázaly, že je tento typ mléka lépe stravitelný. Intoleranci laktózy však ani kozí mléko vyřešit nedokáže.

Kozí mléko nemusí zapáchatDejte šanci kozímu mléku!

Určitě jste slyšeli, že kozí mléko nepříjemně zapáchá. Pravda je však taková, že pokud si vyberete kvalitní produkt, kde byla koza chovaná volně na pastvě, tak dostanete mléko lahodné a příjemně sladké. Mléko smrdící „kozincem“ bude pravděpodobně od kozy, která byla většinu času zavřená v chlívku a dostatečně často se ji neměnila podestýlka.

Další účinky kozího mléka:

  • Zklidňuje pokožku
  • Zabraňuje tvorbě migrén
  • Tlumí astma
  • Podporuje výstavbu nových buněk
přidejte na:
Gabriela

07. 01. 2021

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář