Domácí dipy

Připravte si domácí dipy

Grilovací sezóna ještě stále pokračuje, tak vám poradíme, jak si vyrobíte domácí dipy. Těmi dochutíte jakýkoliv pokrm. Zkuste změnu. Nedávejte si na talíř jen hořčici nebo kečup. Tyto dipy vám jistě zachutnají.


Ďábelský dip

  • Cibule - 1 ks (menší)

  • Sterilovaná okurka - 1 ks (větší)

  • Majónéza - 1 lžíce

  • Tatarka - 2 lžíce

  • Zakysaná smetana - 1 lžíce (můžete ji nahradit bílým jogurtem)

  • Chilli

  • Sladká paprika

  • Sůl a pepř


Cibuli a okurku si nakrájejte na drobno, vhoďte do misky a přidejte tatarku, majonézu a smetanu či jogurt. Pak už jen dle chuti přisypte trochu chilli koření, sladké papriky a ještě tam dejte špetku soli a pepře. Ďábelská omáčka perfektně dochutí maso, hranolky i americké brambory.


Křenový dip

  • Majonéza - 4 lžíce

  • Zakysaná smetana - 2 lžíce

  • Křen - 2 lžíce (strouhaný)

  • Sůl a pepř - na dochucení


Všechno pěkně smíchejte dohromady, přidejte sůl a pepř dle chuti a vložte do lednice. Dip tam nechte chvíli odpočinout. Hodí se především ke grilovanému hovězímu nebo vepřovému masu.


Dip z černých oliv

  • Černé olivy - 6 ks (větší, vypeckované)

  • Tatarská omáčka - 4 lžíce

  • Česnek - 1 stroužek

  • Vinný ocet, sůl a pepř - na dochucení

  • Bylinky - čerstvé, nasekané (můžete použít jakékoliv)


Tento dip se bude hodit především do pita chlebu, hamburgerů či tortilly. Olivy si můžete nakrájet na drobno nebo je vhoďte do mixéru. Pak k nim přidejte tatarskou omáčku, prolisovaný česnek, vinný ocet, bylinky, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a dejte vychladit do lednice.


Avokádový dip se smetanou (4 porce - mističky)

  • Avokádo - 2 ks (vyzrálé)

  • Zakysaná smetana - 1 kelímek

  • Cherry rajčátka - 6 ks

  • Limetka - šťáva z 1 ks

  • Česnek - 1 stroužek

  • Sůl a pepř - na dochucení

  • Chilli paprička - ½ ks (posekejte na drobno)

  • Šalotka - 2 ks

  • Červená cibule - ½ ks


Nejprve si oloupejte a rozpůlte avokáda. Také je musíte zbavit pecek a nakrájet na větší kousky. Ty pak vhodíte do mixéru spolu se zakysanou smetanou. Mixujte tak dlouho, dokud vám nevznikne jemná kaše. Nyní tam prolisujte česnek, přidejte chilli papričku, červenou cibuli a limetkovou šťávu. Opět vše rozmixujte. Pak si můžete nakrájet cherry rajčata a šalotku, ale krájejte je opravdu na co nejmenší kousky. Dip promíchejte a nakonec ještě dochuťte solí a pepřem.

přidejte na:
LucieBlazejova

17. 08. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář