Připravte si domácí dipy
Grilovací sezóna ještě stále pokračuje, tak vám poradíme, jak si vyrobíte domácí dipy. Těmi dochutíte jakýkoliv pokrm. Zkuste změnu. Nedávejte si na talíř jen hořčici nebo kečup. Tyto dipy vám jistě zachutnají.
Ďábelský dip
Cibule - 1 ks (menší)
Sterilovaná okurka - 1 ks (větší)
Majónéza - 1 lžíce
Tatarka - 2 lžíce
Zakysaná smetana - 1 lžíce (můžete ji nahradit bílým jogurtem)
Chilli
Sladká paprika
Sůl a pepř
Cibuli a okurku si nakrájejte na drobno, vhoďte do misky a přidejte tatarku, majonézu a smetanu či jogurt. Pak už jen dle chuti přisypte trochu chilli koření, sladké papriky a ještě tam dejte špetku soli a pepře. Ďábelská omáčka perfektně dochutí maso, hranolky i americké brambory.
Křenový dip
Majonéza - 4 lžíce
Zakysaná smetana - 2 lžíce
Křen - 2 lžíce (strouhaný)
Sůl a pepř - na dochucení
Všechno pěkně smíchejte dohromady, přidejte sůl a pepř dle chuti a vložte do lednice. Dip tam nechte chvíli odpočinout. Hodí se především ke grilovanému hovězímu nebo vepřovému masu.
Dip z černých oliv
Černé olivy - 6 ks (větší, vypeckované)
Tatarská omáčka - 4 lžíce
Česnek - 1 stroužek
Vinný ocet, sůl a pepř - na dochucení
Bylinky - čerstvé, nasekané (můžete použít jakékoliv)
Tento dip se bude hodit především do pita chlebu, hamburgerů či tortilly. Olivy si můžete nakrájet na drobno nebo je vhoďte do mixéru. Pak k nim přidejte tatarskou omáčku, prolisovaný česnek, vinný ocet, bylinky, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a dejte vychladit do lednice.
Avokádový dip se smetanou (4 porce - mističky)
Avokádo - 2 ks (vyzrálé)
Zakysaná smetana - 1 kelímek
Cherry rajčátka - 6 ks
Limetka - šťáva z 1 ks
Česnek - 1 stroužek
Sůl a pepř - na dochucení
Chilli paprička - ½ ks (posekejte na drobno)
Šalotka - 2 ks
Červená cibule - ½ ks
Nejprve si oloupejte a rozpůlte avokáda. Také je musíte zbavit pecek a nakrájet na větší kousky. Ty pak vhodíte do mixéru spolu se zakysanou smetanou. Mixujte tak dlouho, dokud vám nevznikne jemná kaše. Nyní tam prolisujte česnek, přidejte chilli papričku, červenou cibuli a limetkovou šťávu. Opět vše rozmixujte. Pak si můžete nakrájet cherry rajčata a šalotku, ale krájejte je opravdu na co nejmenší kousky. Dip promíchejte a nakonec ještě dochuťte solí a pepřem.