Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí dipy

Připravte si domácí dipy

Grilovací sezóna ještě stále pokračuje, tak vám poradíme, jak si vyrobíte domácí dipy. Těmi dochutíte jakýkoliv pokrm. Zkuste změnu. Nedávejte si na talíř jen hořčici nebo kečup. Tyto dipy vám jistě zachutnají.


Ďábelský dip

  • Cibule - 1 ks (menší)

  • Sterilovaná okurka - 1 ks (větší)

  • Majónéza - 1 lžíce

  • Tatarka - 2 lžíce

  • Zakysaná smetana - 1 lžíce (můžete ji nahradit bílým jogurtem)

  • Chilli

  • Sladká paprika

  • Sůl a pepř


Cibuli a okurku si nakrájejte na drobno, vhoďte do misky a přidejte tatarku, majonézu a smetanu či jogurt. Pak už jen dle chuti přisypte trochu chilli koření, sladké papriky a ještě tam dejte špetku soli a pepře. Ďábelská omáčka perfektně dochutí maso, hranolky i americké brambory.


Křenový dip

  • Majonéza - 4 lžíce

  • Zakysaná smetana - 2 lžíce

  • Křen - 2 lžíce (strouhaný)

  • Sůl a pepř - na dochucení


Všechno pěkně smíchejte dohromady, přidejte sůl a pepř dle chuti a vložte do lednice. Dip tam nechte chvíli odpočinout. Hodí se především ke grilovanému hovězímu nebo vepřovému masu.


Dip z černých oliv

  • Černé olivy - 6 ks (větší, vypeckované)

  • Tatarská omáčka - 4 lžíce

  • Česnek - 1 stroužek

  • Vinný ocet, sůl a pepř - na dochucení

  • Bylinky - čerstvé, nasekané (můžete použít jakékoliv)


Tento dip se bude hodit především do pita chlebu, hamburgerů či tortilly. Olivy si můžete nakrájet na drobno nebo je vhoďte do mixéru. Pak k nim přidejte tatarskou omáčku, prolisovaný česnek, vinný ocet, bylinky, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a dejte vychladit do lednice.


Avokádový dip se smetanou (4 porce - mističky)

  • Avokádo - 2 ks (vyzrálé)

  • Zakysaná smetana - 1 kelímek

  • Cherry rajčátka - 6 ks

  • Limetka - šťáva z 1 ks

  • Česnek - 1 stroužek

  • Sůl a pepř - na dochucení

  • Chilli paprička - ½ ks (posekejte na drobno)

  • Šalotka - 2 ks

  • Červená cibule - ½ ks


Nejprve si oloupejte a rozpůlte avokáda. Také je musíte zbavit pecek a nakrájet na větší kousky. Ty pak vhodíte do mixéru spolu se zakysanou smetanou. Mixujte tak dlouho, dokud vám nevznikne jemná kaše. Nyní tam prolisujte česnek, přidejte chilli papričku, červenou cibuli a limetkovou šťávu. Opět vše rozmixujte. Pak si můžete nakrájet cherry rajčata a šalotku, ale krájejte je opravdu na co nejmenší kousky. Dip promíchejte a nakonec ještě dochuťte solí a pepřem.

Fotogalerie

LucieBlazejova

17. 08. 2016

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře