Domácí marmeláda

Máme čas léta a prázdnin a na zahradě nám zraje plno sladkého ovoce. Často se nám, ale stává, že nám dozraje více ovoce než stačíme spotřebovat. A právě v tento moment jsou na řadě marmelády. V tomto videu máme recept na marmeládu z nektarinek, ale dá se použít i na jakékoli jiné ovoce - jahody, ostružiny, rybíz a pod.
Budeme tedy potřebovat Vámi zvolené ovoce, dle potřeby ho nakrájíme na menší kousky. Poté ho dáme do mísy a smícháme ho s cukrem v poměru 1:1, a zalijeme šťávou z jednoho citrónu. Vše pečlivě promícháme a dáme odpočinout do chladu na přibližně 3 hodiny.
Po uplynutí této doby, přivedeme směs k varu a necháme vařit cca 20 minut. Poté horkou směs přelijeme do předem nachystaných čistých sklenic. Nezapomeneme pořádně utáhnout a dnem vzhůru necháme marmeládu zchladnout.
Závěrečné dekorování sklenic je již čistě na Vaší fantazii.
přidejte na:
Michaela Komárková

24. 07. 2014


Další články

Přidat komentář