Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí marmeláda

Máme čas léta a prázdnin a na zahradě nám zraje plno sladkého ovoce. Často se nám, ale stává, že nám dozraje více ovoce než stačíme spotřebovat. A právě v tento moment jsou na řadě marmelády. V tomto videu máme recept na marmeládu z nektarinek, ale dá se použít i na jakékoli jiné ovoce - jahody, ostružiny, rybíz a pod.
Budeme tedy potřebovat Vámi zvolené ovoce, dle potřeby ho nakrájíme na menší kousky. Poté ho dáme do mísy a smícháme ho s cukrem v poměru 1:1, a zalijeme šťávou z jednoho citrónu. Vše pečlivě promícháme a dáme odpočinout do chladu na přibližně 3 hodiny.
Po uplynutí této doby, přivedeme směs k varu a necháme vařit cca 20 minut. Poté horkou směs přelijeme do předem nachystaných čistých sklenic. Nezapomeneme pořádně utáhnout a dnem vzhůru necháme marmeládu zchladnout.
Závěrečné dekorování sklenic je již čistě na Vaší fantazii.
Michaela Komárková

24. 07. 2014

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře