Exotické ovoce, které stojí za ochutnání (I. díl)

Exotické ovoce je díky dovozu velice snadno dostupné. Pokud však chcete ochutnat opravdu jedinečné kousky, doporučujeme se vydat na speciální trh. Jednak vám každý trhovec o konkrétní potravině řekne potřebné informace, a navíc si budete moci být jisti její kvalitou.

Máte rádi nové chutě a nebojíte se experimentovat? Pak byste určitě měli dřív nebo později navštívit specializovaný trh exotického ovoce. Které ovoce stojí za ochutnání?

DURIAN

Durian cibetkový pochází z jihovýchodního koutu Asie, kde je považován za absolutní delikatesu. PotenciálníExotické ovoce, které stojí za ochutnání (I. díl) konzumenty však může odradit jeho zapáchající aroma, které připomíná cibuli nebo přezrálý sýr. Dostanete-li se jednou přes tuto aromatickou krustu, jeho dužina připomíná chuť banánů, vanilky a mandlí.

Zralý durian poznáte právě podle výše popsaného zápachu a toho, že začíná podélně pukat. Jeho konzumace se nedoporučuje těhotným ženám a osobám se zvýšeným krevním tlakem či žaludečními obtížemi. Zároveň se nesmí míchat s alkoholem kvůli svému vysokému množství sirných sloučenin.

GRANÁTOVÉ JABLKO

Granátové jablko pravděpodobně většina z vás zná. Jeho chuť je sladkokyselá a semena vysoce aromatická. Jeho šťáva je skvělá do koktejlů a džusů, ale své místo má i ve studené kuchyni, kde se přidává do salátů.

KAKI CHURMAExotické ovoce, které stojí za ochutnání (I. díl)

Kaki churma patří k ovoci, které obsahuje opravdu velké množství pro tělo blahodárných účinků. Jako antioxidant zpomaluje projevy stárnutí, posiluje imunitu a udržuje organismus ve zdravé kondici. Kaki churmu poznáte podle oranžové barvy a tvaru připomínajícím rajče. Jeho chuť se často popisuje jako něco mezi broskvemi a meruňkami.

Plod kaki je nejlepší sníst ve chvíli, kdy je na dotek měkký.

přidejte na:
BB

27. 03. 2022

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář