Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

FOODPARADE 2013 – festival jídla a pití

Škola vaření Chefparade pořádá již třetí ročník festivalu Foodparade, jehož letošní NOVINKOU je amatérská kuchařská soutěž I Love Food. Soutěž startuje 8. 8. 2013 a její finále proběhne a vyvrcholí přímo na festivalu. Soutěžící mají za úkol připravit originální recept, jehož základní, hlavní a povinnou ingrediencí je dýně. Recepty mohou soutěžící zasílat do 30. 8. 2013 na e-mail info@foodparade.cz, z došlých receptů vybere odborná porota 8 finalistů, kteří předvedou své umění přímo před zraky návštěvníků Foodparade. Vítěz soutěže se může těšit na zajímavé ceny  v celkové hodnotě 50 000 Kč, recepty 3 nejlepších finalistů budou uveřejněny v kuchařské knize Chefparade a vítěz si bude moci připravit svůj dýňový kurz vaření ve škole Chefparade.

FOODPARADE 2013 – festival jídla a pití
Na festivalu ochutnáte degustační menu nejlepších pražských restaurací, dále se můžete těšit na vynikající vína, lahodnou kávu, výborné pivo, exotické koktejly a delikatesy z celého světa.

Po oba dva dny budou probíhat kuchařské show, ve kterých se představí Jana Vašáková a Martin Polačko, nemůže chybět molekulární kuchyně a Petr Koukolíček, dalším zpestřením festivalu je hmyzí kuchyně a David Švejnoha. Unikátní je i Fine Dining, který si pro hosty festivalu připravila lanýžová restaurace La Truffe. Jako kuriozita bude nejen pro muže připraveno autentické vojenské menu, které bude podáváno přímo z polní kuchyně.  

Foodparade je festival pro celou rodinu, nezapomínáme a myslíme i na děti. Pro malé návštěvníky je připraven dětský koutek ZDARMA s odborným dohledem. Děti si mohou vyzkoušet kurzy vaření a kurzy bubnování, různé soutěže a kreativní dílny s kuchařskou tématikou. Anglicky mluvící děti jsou vítány!

Potvrzení účastníci:

• RESTAURACE
Dock House, Dolce Villa, Green House, Hotel InterContinental, Chefparade Foodtruck, Krystal Mozaika Bistro, La Truffe, Máneska, Molekulární kuchyně, MOOD, Mozaika, Můj šálek kávy, Občanská plovárna, SCHOOL, Sushitime, Towerpark, U Modré Kachničky, Zlatá Praha 

• NÁPOJE
Doubleshot, Karlovarské minerální vody, Pivovar Chotěboř, WineWorld

• DELIKATESY
Akoření, Cukrárna Saint Tropez, Food Love, Hmyzí kuchyně, Chefparade Warehouse, Italfood, Le Petite France Boulangerie, Palačinkárna Galetka, Pasta Art, Tomáš Babinec, Top Potraviny

• A TI DALŠÍ
Chefparade Škola vaření, Polský Institut, Velvyslanectví Velké Británie

Vstupné v předprodeji:
Dospělí 300 Kč (100 Kč vstupné + 200 Kč konzumace)
Studenti 250 Kč (50 Kč vstupné + 200 Kč konzumace)
Senioři 250 Kč (50 Kč vstupné + 200 Kč konzumace)
Děti do 10 let zdarma
Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji na www.ticketstream.cz.

Vstupné na místě:
Dospělí 350 Kč (150 Kč vstupné + 200 Kč konzumace)
Studenti 275 Kč (75 Kč vstupné + 200 Kč konzumace)
Senioři 275 Kč (75 Kč vstupné + 200 Kč konzumace)
Děti do 10 let zdarma

Chefparade

15. 08. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře