Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Foodparade startuje již zítra!

A je to tady! Dlouho očekávaný festival jídla a pití startuje již zítra 7.9.2013. Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávky vynikajících vín, lahodných káv, výborných piv, exotických koktejlů a delikates z celého světa. 

Foodparade startuje již zítra!
Součástí letošního třetího ročníku Foodparade je amatérská kuchařská soutěž I Love Food, jejíž jedinou povinnou ingrediencí je dýně. Prvním kolem bylo zaslání receptu do 30.08.2013 na soutěžní e-mail info@foodparade.cz. Osm kuchtíků, které pečlivě vybrala porota, se již tento víkend utkají ve finálovém kolem přímo na festivalu. Vítěz soutěže se může těšit na zajímavé ceny v celkové hodnotě 50 000 Kč a jeho recept bude uveřejněn v kuchařské knize Chefparade. Vítěz si bude navíc moci připravit svůj dýňový kurz vaření ve škole vaření Chefparade.

Jedním z vrcholů festivalu bude možnost vůbec poprvé ochutnat nejlepší nealkoholický koktejl světa: "Walu Forever Young".  

Foodparade startuje již zítra!

Pro ty z vás, kteří se hodlají festivalu, ale nejsou soutěžící, je připraven bohatý doprovodný program. Slibujeme, že bavit se budete opravdu všichni a ještě jednou gratulujeme těm, kteří lístky vyhráli prostřednictvím sReceptů. 

Program - sobota 7. 9. 2013

11.30–12.30 Molekulární kuchyně & Petr Koukolíček 
12.45–13.45 Hmyzí kuchyně & David Švejnoha
14.00–15.00 Velvyslanectví Velké Británie & Jan Thompson a Vojtěch Kalášek
15.15–16.15 La Gastronomia Ligure & Davide Lagomarsino
16.30–17.30 Chefparade & Radek Jakubec 
17.45–18.00 Mattoni & Achim Šipl
18.15–18.45 OBLACA & Achim Šipl
Chefparade

06. 09. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře