Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Formy na pečení

Formy na pečení patří do povinné výbavy každé kuchyně. Jsou nepostradatelnými pomocníky při pečení dortů, buchet, chleba, pečiva, různých zapékaných pokrmů z masa, zeleniny, těstovin atd. Vlastnoručně vyrobený dort či buchta chutná nejlépe, radost z povedené bábovky, dortu a jiných dobrot vždy zlepší náladu a potěší Vás i Vaše blízké.

60574_mediumŠiroký výběr forem na pečení, pečících plechů a zapékacích misek různých tvarů, velikostí a druhů materiálů nabízí mnoho možností. Výběr vhodné formy záleží na vkusu a požadavku každého kuchaře. Formy na pečení jsou nabízeny jak v klasických tvarech, tak i v moderních variantách podle posledních trendů. Výběr tvaru a velikosti je závislý na představě a potřebách každého z nás, možnosti jsou takřka neomezené. Dalším faktorem při výběru je materiál. Zda se rozhodnete pro klasiku nebo vyzkoušíte modernější materiály je pouze na Vás, každý materiál  má své jedinečné vlastnosti.

60575_medium

Na výběr je mnoho možností, formy se vyrábí ze skla, keramiky, porcelánu, plechu s nepřilnavým povrchem, nerezu, silikonu a dalších druhů materiálu. Některé formy vynikají svým nepřilnavým povrchem, který zajišťuje kvalitní pečení bez připalování a nutnosti použití tuku, jiné dobře absorbují a následně vydávají teplo. Podle druhu materiálu je potřeba některé formy před pečením vymazat, aby výsledný produkt šel dobře vyklopit. Výhodou forem z kvalitních materiálů je snadná údržba a bezproblémové mytí v myčkách na nádobí.

Každý materiál má své přednosti. Plechové formy dobře přijímají teplo a hned ho zase vydávají, proto jsou vhodné pro elektrické a horkovzdušné trouby, ale už méně pro plynové. Nepřilnavý povrch usnadňuje vyjmutí upečených dobrot. Keramické a skleněné formy na pečení se chovají podobně, mají absorpční vlastnosti (teplo nejprve nasají a poté postupně uvolňují), což napomáhá k dobrému propečení. Je potřeba je ovšem předem vymazat pro snadné vyjmutí hotové lahůdky z formy. Lze je používat do elektrické, horkovzdušné, plynové i mikrovlnné trouby.

Pečící plechy a pekáče se vyrábí převážně z ocelového plechu, který je potažen antiadhézním či smaltovaným povrchem. K výrobě se také používá nerezová ocel, která má v kuchyni široké zastoupení mezi nádobím, náčiním, doplňky a spotřebiči. Praktickými doplňky k vybraným pekáčům a formám z ocelového plechu jsou plastová víka, která po upečení chrání pokrm před oschnutím, dotěrným hmyzem a umožňují skladování či přenášení pomocí klipů a úchytů.

60577_medium

Silikonové formy na pečení jsou na trhu teprve několik let, získaly si však velmi rychle oblibu pro své jedinečné vlastnosti. Formy vynikají nízkou hmotností a tudíž snadnou manipulací, jsou elastické, nepřilnavé – hotový pokrm snadno vyklopíte (antiadhézní vlastnosti se opotřebením nesnižují), formy nemusíte vymazávat, jsou skladné, dají se skládat a rolovat (vždy se vrátí do původního stavu), snadno se udržují – lze je mýt v myčkách na nádobí. Široká použitelnost vč. mikrovlnné trouby, vysoká tepelná odolnost (-40°C > +250°C), to vše jsou vlastnosti, které silikon řadí mezi všestranně využitelný materiál v mnoha odvětvích výroby. Silikon neváže chutě ani pachy pokrmů, všeobecně patří ke zdravotně nezávadným materiálům. V nabídce je široká škála výrobků a doplňků ze silikonu, jako jsou vály a válečky na těsto, mašlovačky, stěrky, podložky na pečení, různé druhy náčiní atd.

60576_medium

Výběr té správné formy záleží pouze na vaší představě a preferencích materiálu. Neváhejte a vybírejte zapékací mísy, formy a plechy na pečení z prověřených materiálů od firmy Vetroshop!

Fotogalerie

Vetroshop

06. 06. 2012

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře