Gastro speciality: Kde si dáte klokana, bizona nebo labuť?

Gastronomie je plná netradičních chutí, které mohou svého konzumenta v první fázi značně znejistit. Ukázkovým příkladem mohou být i masové speciality, které se vám mohou dostat na talíř.

Maso obsahuje důležité makroživiny a jeho konzumací pomáháme tělu, aby šlapalo jako hodinky. Na svých výletech do zahraničí si však můžete všimnout delikates, které mají od hovězího nebo drůbežího masa opravdu hodně daleko.

Labutě jako dánská specialita

Pokud se trochu vyznáte v historii, víte, že labutě jsou od roku 1984 národním zvířetem Dánska. Jsou ukázkou ladnosti, síly a neuvěřitelné oddanosti. Pro běžného strávníka je proto celkem obtížné si představit, že by toto krásné zvíře měl dostat na talíři – a přesto Dánové patří k lidem, kteří si na labutím mase pochutnávají.

Klokaní maso v Austrálii

Klokani jsou v Austrálii vyobrazeni ve znaku země a dlouhá léta je lidé spíš obdivovali, než aby přemýšleli nad tím,Gastro speciality: Kde si dáte klokana, losa nebo labuť? jak je připravit na pánvi. Moderní gastronomie však zvítězila nad tradicí a dnes si na klokaním mase může pochutnat kdokoli, kdo Austrálii navštíví.

Klokaní maso je libové, obsahuje minimum tuku a svou barvou připomíná zvěřinu. Od té je však křehčí a šťavnatější. Australané dělají z klokaního masa steaky, masové koule, kebaby či klobásy.

Bizoní maso v Americe

Bizoni a Amerika patří jednoznačně k sobě. A to nejen kvůli tomu, že v severní Americe tato mohutná zvířata pobíhají v přírodě, ale také kvůli tomu, že si jejich maso můžete objednat v kdejaké restauraci. Maso z bizona je samozřejmě dražší než to klasické, ale díky dostupnosti těchto zvířat jej najdete takřka všude.

Bizoní maso je libové a považuje se za zdravější než hovězí (kvůli svému původu). V restauraci vám z bizona nejčastěji připraví steak nebo burger.

 

přidejte na:
BB

29. 05. 2022

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář