Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ovoce a zelenina na grilu

Grilovat můžete i zdravěji

Zkusili jste si na grilu připravit i ovoce či zeleninu? Samozřejmě, že neexistuje nic lepšího, než si ugrilovat pořádný kus masa, ale zeleninou či ovocem můžete vaši zahradní párty krásně odlehčit. Pomůže to i vašemu žaludku, neboť tělu dodáte potřebnou vlákninu a pak si klidně můžete dát druhý nášup grilovaného masíčka.


Na těchto špízech si pochutnají všichni. Dokonce i ti, kteří nepatří mezi vegetariány.

  • Cherry rajčata - 12 ks

  • Cuketa - 1 ks

  • Salátová okurka - 1 ks

  • Červená paprika - 2 ks

  • Lilek - 1 ks

  • Cibule - 2 ks

  • Česnek - 8 stroužků

  • Zázvor - kousek (čerstvý)

  • Sůl, pepř - na dochucení

  • Kari - špetka

  • Olivový olej - 100 ml


Okurku, cuketu, papriku a lilek nakrájíme na kostky a cibuli na čtvrtky. Stroužky česneku ani rajčata nekrájejte. Všechnu zeleninu si rozložte na pracovní desku a osolte a opepřete. Pak si připravte menší misku, do které utřete česnek, přidáte špetku soli a kari a ještě prolisovaný zázvor.


Měla by vám vzniknout pasta a pokud bude moc hustá, můžete ji rozředit trochou vody. Pastou pak potřete všechny kousky zeleniny a střídavě napichujte na grilovací jehly. Pak ještě celé špízy potřete olejem a potírejte je i při samotném grilování. Špízy musíte na grilu občas otáčet. Nechte je na grilu maximálně 8 minut a pak je můžete podávat - nejlépe s celozrnným pečivem.


Jablka na grilu (8 porcí)

  • Jablka - 8 ks (sladká)

  • Máslo - 1 kostka

  • Hnědý cukr - 10 dkg

  • Rozinky - 7 dkg

  • Celozrnné sušenky - 10 dkg (drcené)

  • Ořechy či mandle - sekané

  • Alobalová miska - 1 ks (větší)

  • Skořice - množství dle chuti


Alobalovou misku, do které by se mělo vedle sebe vlézt 8 jablíček, si nejprve vymažte kouskem másla. Odkrojte z vrchu jablek plátek, kterým pak vydlabaná jablíčka nakonec zpátky přikryjete. Jablka vydlabejte, ale ne moc, aby vám nezůstala jen slupka. Nyní si připravíte náplň do jablek. Smíchejte máslo a hnědý cukr a vytvořte pěnu.


Přidejte do ní sušenky, skořici, sekané ořechy nebo mandle a rozinky. Promíchejte a naplňte jablka. Než je přiklopíte odkrojenými plátky jablek, položte na směs plátek másla. Pak je přikryjte a vložte do alobalové misky, kterou dáte na gril. Grilujte na nepřímém ohni asi 30 minut. Jablka podávejte horké.


Fotogalerie

LucieBlazejova

19. 08. 2016


Přidat komentář

Facebook komentáře