Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ovoce a zelenina na grilu

Grilovat můžete i zdravěji

Zkusili jste si na grilu připravit i ovoce či zeleninu? Samozřejmě, že neexistuje nic lepšího, než si ugrilovat pořádný kus masa, ale zeleninou či ovocem můžete vaši zahradní párty krásně odlehčit. Pomůže to i vašemu žaludku, neboť tělu dodáte potřebnou vlákninu a pak si klidně můžete dát druhý nášup grilovaného masíčka.


Na těchto špízech si pochutnají všichni. Dokonce i ti, kteří nepatří mezi vegetariány.

  • Cherry rajčata - 12 ks

  • Cuketa - 1 ks

  • Salátová okurka - 1 ks

  • Červená paprika - 2 ks

  • Lilek - 1 ks

  • Cibule - 2 ks

  • Česnek - 8 stroužků

  • Zázvor - kousek (čerstvý)

  • Sůl, pepř - na dochucení

  • Kari - špetka

  • Olivový olej - 100 ml


Okurku, cuketu, papriku a lilek nakrájíme na kostky a cibuli na čtvrtky. Stroužky česneku ani rajčata nekrájejte. Všechnu zeleninu si rozložte na pracovní desku a osolte a opepřete. Pak si připravte menší misku, do které utřete česnek, přidáte špetku soli a kari a ještě prolisovaný zázvor.


Měla by vám vzniknout pasta a pokud bude moc hustá, můžete ji rozředit trochou vody. Pastou pak potřete všechny kousky zeleniny a střídavě napichujte na grilovací jehly. Pak ještě celé špízy potřete olejem a potírejte je i při samotném grilování. Špízy musíte na grilu občas otáčet. Nechte je na grilu maximálně 8 minut a pak je můžete podávat - nejlépe s celozrnným pečivem.


Jablka na grilu (8 porcí)

  • Jablka - 8 ks (sladká)

  • Máslo - 1 kostka

  • Hnědý cukr - 10 dkg

  • Rozinky - 7 dkg

  • Celozrnné sušenky - 10 dkg (drcené)

  • Ořechy či mandle - sekané

  • Alobalová miska - 1 ks (větší)

  • Skořice - množství dle chuti


Alobalovou misku, do které by se mělo vedle sebe vlézt 8 jablíček, si nejprve vymažte kouskem másla. Odkrojte z vrchu jablek plátek, kterým pak vydlabaná jablíčka nakonec zpátky přikryjete. Jablka vydlabejte, ale ne moc, aby vám nezůstala jen slupka. Nyní si připravíte náplň do jablek. Smíchejte máslo a hnědý cukr a vytvořte pěnu.


Přidejte do ní sušenky, skořici, sekané ořechy nebo mandle a rozinky. Promíchejte a naplňte jablka. Než je přiklopíte odkrojenými plátky jablek, položte na směs plátek másla. Pak je přikryjte a vložte do alobalové misky, kterou dáte na gril. Grilujte na nepřímém ohni asi 30 minut. Jablka podávejte horké.


Fotogalerie

LucieBlazejova

19. 08. 2016

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře