Grilování

Jakmile se oteplí, leckoho začnou svrbět prsty a oprašuje gril v předtuše bujarých barbecue party. Počasí nám zase přeje a tak je načase sáhnout po osvědčených receptech nebo se poohlédnout po novinkách v podobě podpalovačů či slušivé zástěry hodné mistra grilu.
V první řadě – jakým grilem budeme těšit své sousedy? Pokud jde o gril elektrický, mohla by je pobouřit jen vaše neochota podělit se o kuřecí křidélka s pálivou omáčkou. Buďme však opatrní, pokud jde o gril na dřevěné uhlí. Ještě než škrtnete sirkou, ujistěte se, že jednáte v souladu s platnými předpisy. Dříve než hasičské komando změní grilování v soutěž Miss Mokré tričko.
Pamatujte také, že je lépe začít žhavit gril na uhlí alespoň hodinu předem. Chvíli trvá, než odhoří podpalovač, ještě více času zabere, než se kousky dřevěného uhlí změní na žhavé uhlíky. Je dobré si na grilu udělat vyšší vrstvu uhlí na rychlé opečení a nižší vrstvu pro pomalé propékání. Udělejte si u grilu pořádek a mějte vše po ruce, abyste nemuseli gril opouštět. Například kyblík s vodou pro případ, že by se grilování vymknulo kontrole, obracečky, nádobí a pochopitelně lednička s nápoji pro obsluhu grilu. Připravte si pro hosty různé varianty pokrmů – grilujte drůbež, ryby, zeleninu, podávejte saláty a pečivo jako přílohu, omáčky na bázi jogurtu či olivového oleje. Třeba chobotnice uvařená v zeleninovém vývaru s bílým vínem a grilovaná dokřupava vaše hosty přivede na vrchol chuťové extáze.
A hlavně – užijte si to a nehaste gril čuráním. Předejte tak nepříjemnému ožehnutí.

přidejte na:
hasanek

02. 06. 2010


Další články

Přidat komentář