Grilování na elektrickém grilu

Pro pohodlné milovníky grilování jsou velmi vhodné elektrické grily. Ty patří asi mezi nejméně známou skupinu po grilech na dřevěné uhlí a grilech plynových. Neprávem jsou často mnohými opomíjené. Na těchto grilech je však možné grilovat stejně kvalitně steaky, zeleninu nebo i celé větší kusy např. kuře, kotlety.

Grilování na elektrickém grilu
Elektrické grily jsou mezi svými příznivci oblíbené pro svou jednoduchou obsluhu. Pro provoz elektrického grilu je nutné mít pouze v blízkosti elektrickou zásuvku. Veškerá příprava grilu spočívá v zasunutí zástrčky do zásuvky a nechání grilu dostatečný čas na rozehřátí. Tím máme volnou chvíli na přípravu surovin pro pokrmy.
 
V případě, že nemáme vlastní zahradu ani jiný vhodný prostor, lze tyto grily bez problémů užívat i na balkonech a terasách. Velkou výhodou je i možnost použití v uzavřených prostorech. Grilování na elektrice je velmi čisté, bez kouře. Tedy ani grilování v bytě není s tímto grilem problém neboť kvalita vzduchu nebude nijak výrazně ovlivněna. 
Grily jsou vybaveny vyjímatelnou miskou na odkapávající tuk. Teplota grilu je plynule nastavitelná regulátorem teploty. Předností grilu je rychlé a přesné grilování ze všech stran, i pokrmy, se kterými je nutné zacházet velmi opatrně, se povedou díky originálnímu grilování s poklopem.Žár se optimálně udržuje a navíc je odrážen směrem ke grilovaným pokrmům. 
Grilování na elektrickém grilu
V elektrickém grilu se nechá snadno dosáhnout i  správné teploty pro šťavnatý steak s křupavou mřížkou od grilování. Mimořádná stabilita a bezpečnost je další výsadou těchto grilů. U grilování na grilu se zvednutým poklopem se působením vnějšího chladnějšího vzduchu prodlužuje doba grilování. Čistá spodní část grilu a odkapávací miska na tuk chrání gril před možným nebezpečným vznícením uvolněného tuku.
 
Výhody:
  • grily jsou lehce přenosné a dobře skladovatelné
  • mají možnost užívání i v uzavřených prostorech
  • velmi jednoduchá obsluha
  • nepotřebují k provozu plyn ani dřevěné uhlí
  • možno postavit na stůl a začít grilovat
  • rychlejší grilování než běžné zahradní grily pro venkovní použití
Nevýhody: 
  • nelze použít v přírodě bez dosahu elektrického proudu
  • chuť grilovaných pokrmů je jiná než pokrmů připravených na dřevěném uhlí
  • absence hry ohně a světla
Grilování na elektrickém grilu
přidejte na:
Grilykrby.cz

06. 03. 2013

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář