Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Grilování na elektrickém grilu

Pro pohodlné milovníky grilování jsou velmi vhodné elektrické grily. Ty patří asi mezi nejméně známou skupinu po grilech na dřevěné uhlí a grilech plynových. Neprávem jsou často mnohými opomíjené. Na těchto grilech je však možné grilovat stejně kvalitně steaky, zeleninu nebo i celé větší kusy např. kuře, kotlety.
Grilování na elektrickém grilu
Elektrické grily jsou mezi svými příznivci oblíbené pro svou jednoduchou obsluhu. Pro provoz elektrického grilu je nutné mít pouze v blízkosti elektrickou zásuvku. Veškerá příprava grilu spočívá v zasunutí zástrčky do zásuvky a nechání grilu dostatečný čas na rozehřátí. Tím máme volnou chvíli na přípravu surovin pro pokrmy.

V případě, že nemáme vlastní zahradu ani jiný vhodný prostor, lze tyto grily bez problémů užívat i na balkonech a terasách. Velkou výhodou je i možnost použití v uzavřených prostorech. Grilování na elektrice je velmi čisté, bez kouře. Tedy ani grilování v bytě není s tímto grilem problém neboť kvalita vzduchu nebude nijak výrazně ovlivněna. 
Grily jsou vybaveny vyjímatelnou miskou na odkapávající tuk. Teplota grilu je plynule nastavitelná regulátorem teploty. Předností grilu je rychlé a přesné grilování ze všech stran, i pokrmy, se kterými je nutné zacházet velmi opatrně, se povedou díky originálnímu grilování s poklopem.Žár se optimálně udržuje a navíc je odrážen směrem ke grilovaným pokrmům. 
Grilování na elektrickém grilu
V elektrickém grilu se nechá snadno dosáhnout i  správné teploty pro šťavnatý steak s křupavou mřížkou od grilování. Mimořádná stabilita a bezpečnost je další výsadou těchto grilů. U grilování na grilu se zvednutým poklopem se působením vnějšího chladnějšího vzduchu prodlužuje doba grilování. Čistá spodní část grilu a odkapávací miska na tuk chrání gril před možným nebezpečným vznícením uvolněného tuku.

Výhody:
  • grily jsou lehce přenosné a dobře skladovatelné
  • mají možnost užívání i v uzavřených prostorech
  • velmi jednoduchá obsluha
  • nepotřebují k provozu plyn ani dřevěné uhlí
  • možno postavit na stůl a začít grilovat
  • rychlejší grilování než běžné zahradní grily pro venkovní použití
Nevýhody: 
  • nelze použít v přírodě bez dosahu elektrického proudu
  • chuť grilovaných pokrmů je jiná než pokrmů připravených na dřevěném uhlí
  • absence hry ohně a světla
Grilování na elektrickém grilu

Fotogalerie

Grilykrby.cz

06. 03. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře