Grilujeme ovoce!

Zkuste na chvíli zapomenout na grilovanou krkovičku, špekáček nebo jiný kus masa. Určitě vám to v takovém vedru stejně moc nejede. Co třeba vyzkoušet grilované ovoce? Lehké jídlo vám umožní užít si horké letní dny více v pohodě.

61018_medium

FOTO: classicfood.blogspot.com

Grilované jablíčka

Opravdová a jednoduchá dobrota z grilu. Nachystejte si asi čtyři jablíčka, kelímek bílého jogurtu, hrst vlašských ořechů a med. Pak stačí jablka rozpůlit, odstraňte jádřince a dejte jablíčka na gril. Až budou zlatavé, naplňte je směsí z jogurtu, ořechů a medu.

Marinované ovoce

Možná holdujete marinovanému masíčku, ale tohle opravdu není k zahození. Až marinované ovoce ochutnáte, budete jej dělat stále častěji. Marinádu připravíte smícháním trochy skořicového cukru s medem a lehce zakápněte olivovým olejem. Směs důkladně promíchejte, aby vznikla kašovitá hmota. Klidně přidejte více medu podle vaší chuti. Hotovou marinádu i s nakrájeným ovocem můžete nechat odležet v lednici i několik hodin.  A které ovoce se hodí nejvíce? Určitě banány, ananas a výborné je grilované avokádo. Ovoce grilujte dozlatova.

61019_mediumKaramelový ananas

Tohle bude sladká dobrota, uvidíte, jaký sklidíte úspěch. Co budete potřebovat? Nachystejte si jeden větší ananas, 400 ml kokosového mléka, 1 hrnek cukru, skořici a čerstvou mátu na ozdobu.

Ananas je třeba oloupat a nakrájet na kolečka, pokud je prostředek ananasu dřevnatý, raději jej odstraňte. Připravte si dvě misky, do jedné dejte kokosové mléko, do druhé vysypte cukr se skořicí. Kolečka ananasu nejdříve ponořte do kokosového mléka a poté je obalte v cukru se skořicí. Takto obalená ananasová kolečka grilujte asi pět minut z každé strany, tak aby cukr zkaramelizoval. Na závěr stačí jen ozdoba v podobě čerstvé bylinky a letní dezert je hotov.

Dobrou chuť a krásný zbytek léta!

přidejte na:
Kate

25. 07. 2012

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář