Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hamburger na grilu. Skvělá záležitost!


Pátek a nadcházející víkend spojuje mnoho lidí, přátel a rodinu při grilování. Venkovní teploty míří ke třicítkám a víkend strávený u bazénu s pořádným grilováním zní jako skvělý plán, co říkáte? Pro příznivce americké kuchyně a vyznavače hamburgerů dnes přinášíme recepty jak si oblíbenou masovou placku připravit. Šťavnaté hovězí maso se k přípravě hamburgerů hodí skvěle. Na vegetariány jsme ale také nezapomněli. Hamburger portobello potěší nejen vegetariány, ale možná svou chutí právě překvapí i milovníky masa. Znáte Portobello?



Pravý americký hamburger


Kvalita masa se odráží na výsledné chuti hamburgeru. Maso si pomelte nejlépe sami, s jistotou víte, co do hamburgerů přidáváte. K hovězímu masu pomelte trochu vepřového masa, maso bude pak vláčnější. Kvalitní další suroviny, jako je houska, nejlépe podomácku upečená, udělá s vašim hamburgerem doslova zázraky. Kvalitně vypečená slaninka, vhodně vybraný salát a majonéza mohou povznést váš hamburger až do nebeských výšin.


Ingredience (pro 4 porce)

  • 400 g kvalitního mletého masa
  • 100 g kvalitního vepřového masa
  • 1 bílek
  • 1 lžička worcesterové omáčky
  • 1 lžíce nasekané čerstvé hladkolisté petrželky
  • 1 najemno nakrájená cibulka
  • 1 lžička francouzské hořčice
  • 4 bulky
  • Majonéza, kečup, BBQ omáčka (barbecue omáčka)
  • Nakládané okurky, na kolečka nakrájená cibule
  • Ledový salát
  • Sýr Cheddar
  • sůl, pepř



Všechny ingredience smíchejte dohromady. Nechejte chvilku odpočinout. Namočte si ruce a začněte tvarovat placky. Rozehřejte venkovní gril na požadovanou teplotu a opečte z každé strany 4 minuty. Před koncem opečte nasucho rozkrojenou bulku, slaninku a než sundáte hamburgery z grilu, položte na ně plátky kvalitního čedaru. Teď přichází vrstvení hamburgeru. Na spodní část bulky dejte lžíci majonézy, lžičku barbecue omáčky, položte listy ledového salátu, navrstvěte masovou placku se sýrem, pokapejte kečupem, položte kolečko cibule, plátky okurky a přikryjte bulkou. Dobrou chuť!


Hamburger Portobello


Že vám Portobello nic neříká? Jedná se o velké žampiony, které mohou skvěle nahradit maso. Na internetu se můžete setkat s informaci, že se jedná o steakový krémový žampion. Až ho ochutnáte, možná zjistíte, že jste dlouho přicházeli o tak skvělou záležitost. Co budeme vše potřebovat?


Ingredience (pro 4 porce)

  • 4 žampiony Portobello
  • 4 bulky
  • 1 stroužek česneku, drcený
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ červené cibule (nakrájená na plátky)
  • Hrst rukoly
  • Sýr feta
  • Majonéza, bazalkové pesto




Postup je obdobný jako v předchozím receptu. Jen s tím rozdílem, že žampiony Portobello stačí ugrilovat z každé strany dvě minuty. Zůstane tak krásně šťavnatý a vláčný. Opečte bulky, spodní bulku pomažte majonézou, přidejte bazalkové pesto, položte rukolu, žampion, nahoru sýr feta a přiklopte druhou bulkou.



Fotogalerie

Veronika

24. 06. 2016

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře