Horké nápoje do nepohody

Těmito nápoji zahřejete nejen své tělo, ale pohladí vás i na duši. V podzimním sychravém počasí je důležité, abyste se udržovali v teple.

Samozřejmě pomáhá, když se oblečete do několika vrstev oblečení, ale měli byste se zahřát i zevnitř. A jelikož je v nich alkohol, dopřejte si tuto hřejivou dobrotu až po návratu z práce. Alespoň se budete mít na co těšit.

Svařené víno s hruškovicí

  • Bílé víno - 750 ml (suché)

  • Hruškovice - 60 ml

  • Med - 3 lžičky

  • Zázvor - 2 plátky (čerstvý)

  • Hřebíček - 3 ks

  • Zelený kardamom - 3 kuličky

  • Hruška - 1 ks (nakrájejte na plátky)


Do hrnce nalijte víno, přidejte med a koření a všechno promíchejte. Ohřívejte 15 - 20 minut a pak ochutnejte. Podle chuti pak přidejte med či koření. Poté můžete vmíchat hruškovici. Nakonec slijte do hrnečků či sklenic (i s tím kořením) a do každé pak vhoďte plátek hrušky.


Lahodná kombinace horké čokolády a svařeného vína

  • Voda - 500 ml

  • Červené víno - 750 ml

  • Cukr krystal - 400 g

  • Kakao - 100 g

  • Skořice - 2 ks (celá)

  • Badyán - 4 hvězdičky

  • Hřebíček - 8 ks

  • Tmavá čokoláda - 250 g (ideálně by měla mít minimálně 70 %)

  • Mandarinky či pomeranče - 2 ks (nakrájejte je na čtvrtiny)

  • Rozmarýn - 1 větvička


Vodu spolu s cukrem, kořením, kakaem a nalámanou čokoládou dejte do hrnce a ohřívejte tak dlouho, dokud se směs nedostane téměř k varu. Poté ji odstavte a míchejte, dokud se všechny kousky čokolády nerozpustí. Až bude rozpuštěna, můžete přidat mandarinky či pomeranče a větvičku rozmarýnu. Nechte směs 10 minut odpočívat, aby se všechny chutě propojily. Nakonec přilijte víno a znovu ohřejte, tentokrát ale už jen na mírném ohni.

Svařené pivo


  • Pivo - 1 l

  • Med - 2 a ½ lžičky

  • Skořice - 1 ks (celá)

  • Hřebíček - 5 ks

  • Zázvor - 1 cm (čerstvý) a ½ lžičky (mletý)

  • Kardamom - ½ lžičky (mletý)

  • Badyán - 1 hvězdice

  • Muškátový oříšek - špetka


Všechny suroviny přijdou do hrnce, promíchejte je a pomalu zahřívejte. Nesmí se ale začít vařit. Po několika minutách (stačí 10 - 15 minut) můžete směs scedit a rozlít do sklenic.
přidejte na:

13. 10. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář