Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Horké nápoje do nepohody

Těmito nápoji zahřejete nejen své tělo, ale pohladí vás i na duši. V podzimním sychravém počasí je důležité, abyste se udržovali v teple.

Samozřejmě pomáhá, když se oblečete do několika vrstev oblečení, ale měli byste se zahřát i zevnitř. A jelikož je v nich alkohol, dopřejte si tuto hřejivou dobrotu až po návratu z práce. Alespoň se budete mít na co těšit.

Svařené víno s hruškovicí

  • Bílé víno - 750 ml (suché)

  • Hruškovice - 60 ml

  • Med - 3 lžičky

  • Zázvor - 2 plátky (čerstvý)

  • Hřebíček - 3 ks

  • Zelený kardamom - 3 kuličky

  • Hruška - 1 ks (nakrájejte na plátky)


Do hrnce nalijte víno, přidejte med a koření a všechno promíchejte. Ohřívejte 15 - 20 minut a pak ochutnejte. Podle chuti pak přidejte med či koření. Poté můžete vmíchat hruškovici. Nakonec slijte do hrnečků či sklenic (i s tím kořením) a do každé pak vhoďte plátek hrušky.


Lahodná kombinace horké čokolády a svařeného vína

  • Voda - 500 ml

  • Červené víno - 750 ml

  • Cukr krystal - 400 g

  • Kakao - 100 g

  • Skořice - 2 ks (celá)

  • Badyán - 4 hvězdičky

  • Hřebíček - 8 ks

  • Tmavá čokoláda - 250 g (ideálně by měla mít minimálně 70 %)

  • Mandarinky či pomeranče - 2 ks (nakrájejte je na čtvrtiny)

  • Rozmarýn - 1 větvička


Vodu spolu s cukrem, kořením, kakaem a nalámanou čokoládou dejte do hrnce a ohřívejte tak dlouho, dokud se směs nedostane téměř k varu. Poté ji odstavte a míchejte, dokud se všechny kousky čokolády nerozpustí. Až bude rozpuštěna, můžete přidat mandarinky či pomeranče a větvičku rozmarýnu. Nechte směs 10 minut odpočívat, aby se všechny chutě propojily. Nakonec přilijte víno a znovu ohřejte, tentokrát ale už jen na mírném ohni.

Svařené pivo


  • Pivo - 1 l

  • Med - 2 a ½ lžičky

  • Skořice - 1 ks (celá)

  • Hřebíček - 5 ks

  • Zázvor - 1 cm (čerstvý) a ½ lžičky (mletý)

  • Kardamom - ½ lžičky (mletý)

  • Badyán - 1 hvězdice

  • Muškátový oříšek - špetka


Všechny suroviny přijdou do hrnce, promíchejte je a pomalu zahřívejte. Nesmí se ale začít vařit. Po několika minutách (stačí 10 - 15 minut) můžete směs scedit a rozlít do sklenic.

Fotogalerie

Veronika

13. 10. 2016

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře