Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Horké vánoční nápoje

V mrazivém počasí se musíte zahřívat i zevnitř. Tyto nápoje navíc tak nádherně voní, že vás pohladí nejen na jazyku, ale i na duši.

#chefparade-siroky 

Kokosová čokoláda se šlehačkou a malými marshmallows (4-6 porcí)


  • Kokosové mléko - 2 konzervy (cca 400 ml)

  • Kokosové aroma - 1 lžička (pokud nemáte, nemusí být)

  • Kondenzované mléko - 1 konzerva (slazené)

  • Vanilkový extrakt - 1 lžička

  • Tmavá čokoláda - 115 g (nasekaná)

  • Kakao holandského typu - 12,5 g

  • Sůl - 1 špetka

  • Strouhaný kokos a kokosové lupínky

  • Marshmallows - 1 balení malých marshmallows

  • Šlehačka - na dozdobení

  • Med - na dozdobení hrnečků (může být i nějaká poleva)


Nejprve si dejte předehřát troubu na 100 °C a pak si připravte hrnec, který je vhodný i do trouby. Do něj pak nalijte kokosové a kondenzované mléko, přidejte vanilkový a kokosový extrakt, špetku soli a vše důkladně promíchejte. Poté začněte po částech přisypávat i kakao a nasekanou čokoládu.


Hrnec přiklopte pokličkou a dejte do trouby, kde se bude čokoláda pomalu péct. Nechte ji v troubě 2 hodiny, ale každou čtvrthodinu ji nezapomeňte promíchat. Nyní si připravte nepřilnavou pánev, na které si na mírném plameni opražíte kokos. Musíte ho ale neustále míchat a důležité je, že se musí pražit nasucho minimálně 5-6 minut.


Kokos by měl opražením získat zlatou barvu. Nechte jej vychladnout a před podáváním horké čokolády potřete okraje hrnečků něčím lepkavým (med či poleva), na kterou pak přilepíte pražený kokos. Pak do hrnků nalijte čokoládu, ozdobte dle chuti šlehačkou, malými marshmallows a můžete podávat.

Svařené víno - tradiční vánoční nápoj (4 porce)


  • Červené víno - 1 láhev

  • Voda - 400 ml

  • Hnědý třtinový cukr - 120 g

  • Citron - 1 ks

  • Pomeranč - 1 ks

  • Hřebíček - 6 ks

  • Skořice - 1 svitek

  • Muškátový oříšek -1 špetka


Pomeranč s citronem omyjte a osušte. Snažte se odkrojit kůru v jedné spirále. Dužinu pak nakrájejte na plátky. Do hrnce si nalijte vodu, přidejte cukr spolu s citronovými a pomerančovými plátky, hřebíček, muškátový oříšek i skořici.


Nechte pomalu vařit minimálně 10 minut a podle potřeby dolijte malým množstvím vody. Nakonec vyberte koření i citrusové plátky, nalijte do hrnce víno a zahřejte ho těsně pod bod varu. Podávejte ve sklenicích, které ještě můžete dozdobit kousky oloupané kůry z citronu a pomeranče.

#damejidlo-siroky 
 

Fotogalerie

19. 12. 2016


Přidat komentář
testerAndroid
Cool

testerAndroid 20. 12. 2016, 06:18

Facebook komentáře