Jak ekologicky skladovat potraviny

Bojujete často s tím, že potraviny v lednici nestihnete sníst, než se vám zkazí? V takovém případě nastražte oči, protože pro vás máme hned několik tipů na to, jak efektivně skladovat potraviny, aby vám vydržely déle čerstvé.

Silikonové sáčky

Hledáte-li vhodnou alternativu ke klasickým igelitovým sáčkům, tak doporučujeme sáhnout po silikonových. ZaJak ekologicky skladovat potraviny jejich hlavní výhodu považujeme opětovné použití a menší dopad na životní prostředí.

Silikonové sáčky jsou tenké a skladné, dají se koupit v několika velikostech, díky čemuž do nich dáte přesně takové množství, které potřebujete.

Ubrousky napuštěné včelím voskem

Stále oblíbenější alternativou k sáčkům na jedno použití je bavlněné plátno napuštěné včelím voskem. Takový ubrousek je poddajný a biologicky rozložitelný. Najdete jej opět v různých velikostech, barvách a vzorech. Snadno jimi přikryjete misky, zavřete hrdla sklenic nebo do nich zabalíte suché potraviny. Když se navíc zamažou, stačí je očistit studenou vodou.

Silikonové kryty

Silikonové kryty jsou parádní na to, když potřebujete své jídlo lépe uzavřít. Jsou pružné a přizpůsobí se velikosti nádoby ve vaší kuchyni. Dají se mýt v myčce a většinu z nich můžete dát do trouby.

Papír

V neposlední řadě se osvědčilo používání listů papíru, který pomáhá uchovávat ovoce a listovou zeleninu při skladování čerstvé dvakrát až čtyřikrát déle. Používání této přírodní kuchyňské vychytávky napuštěné organickým kořením je velice snadné a šetrné k životnímu prostředí i k vaší peněžence.

 

přidejte na:
BB

22. 09. 2022

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář