Jak zajistit zdravé skladování potravin?

Ukládání potravin do krabiček prodlužuje jejich čerstvost, zjednodušuje přepravu a slouží k praktickému uskladnění potravin v lednici nebo mrazáku. Na trhu najdete celou řadu rozměrů a materiálů, z kterých se krabičky vyrábějí podle toho, k jakému účelu je chcete použít. Podle čeho si tu svou vybrat a jak zajistit jejich dlouhodobou životnost?

PODLE ČEHO VYBRAT KRABIČKUJak zajistit zdravé skladování potravin?

  • Zvolte vhodný materiál podle toho, k čemu budete krabičku používat,
  • Vybírejte takové, které dobře těsní (potraviny tak vydrží delší dobu čerstvé),
  • Moderní materiály nekontaminují jídlo a většinou se do nich hodí investovat,
  • Některé krabičky disponují i ventilem pro ohřev jídla v mikrovlnce.

KRABIČKY NA JÍDLO

Nejčastěji lidé používají krabičky na jídlo k jeho přepravě. Dneska v obchodech najdete plastové krabičky, které jsou rozčleněné i do menších žlábků díky čemuž předejdete smíchání jednotlivých surovin.

Na jednu věc byste si ale měli u plastových krabiček dávat pozor. Nikdy je neohřívejte v mikrovlnce! Při vyšší teplotě se z nich totiž vylučují chemikálie, které jsou pro tělo nebezpečné!

KRABIČKY DO LEDNICE A MRAZÁKUJak zajistit zdravé skladování potravin?

Krabičky do mrazáku jsou skvělou volbou pro každého, kdo si chce své potraviny/jídlo uchovat delší dobu. Krabičky mají i další výhody – předejdete například nepříjemnému zápachu v lednici a jednodušeji v ní udržíte pořádek.

Při jejich výběru byste měli dávat pozor na řádné těsnění. Čím bude krabička lépe těsnit, tím se vám zvýší i životnost surovin uvnitř.

KRABIČKY NA VÝSLUŽKY

Plánujete-li svatbu, určitě dříve nebo později přijde řada na výslužky. Ať už zvolíte koláče nebo menší cukrovinky, budete je muset do něčeho zabalit. Krabičky na výslužky se standardně vyrábějí z papírové lepenky, která je nejen elegantní, ale disponuje i celou řadou vzorů. V nabídce mimo jiné dostanete různé velikosti, design bez potisku, s ornamenty nebo s pestrobarevnými motivy.

přidejte na:
Tescoma

31. 08. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář