Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jarní pomazánky nejen k večeři


Pomazánky - zdravé a chutné svačiny pro celou rodinu!


I z obyčejné pomazánky můžete vytvořit delikatesu. Jejich příprava je snadná a použijete na ně cokoliv, co máte v ledničce. Pomazánky můžete naservírovat i nečekaným hostům. Ušetříte tím spoustu času a dopřejete jim chutné a nenáročné pohoštění. Která z pomazánek vás okouzlí svou chutí?





Jarní pomazánka s lososem (4 osoby)


Na její přípravu budete potřebovat tyto suroviny:


  • Sýr žervé - 2 ks (neochucený)

  • Zakysaná smetana - 200 g

  • Uzený losos - 125 g (plátky)

  • Šťáva z půlky citronu

  • Jarní cibulka - 2 ks

  • Sůl, mletý pepř (nejlépe bílý)

  • Kopr - 2 větvičky


Pořádně si vyšlehejte zakysanou smetanu a sýr žervé. Plátky lososa pokrájíme na menší kousky, které ještě zakápneme šťávou z citronu. Cibulky nakrájíme najemno a spolu s kousky lososa přidáme do smetanového základu. Osolte a opepřete dle chuti. Kopr omyjte, trochu jej osušte a natrhejte. Ještě tyto natrhané kousky posekejte nadrobno a nasypte je do pomazánky. Nejlépe se k tomu hodí bílé pečivo - bageta, ciabatta či žemle. Ale klidně použijte i tmavé pečivo.






Rychlá a snadná pomazánka, která nádherně skloubí chuť jablek a hermelínu (4 osoby)


Budete potřebovat:


  • Jablko - 3 ks (větších rozměrů)

  • Hermelín - 1 ks

  • Bílý jogurt - 4 lžíce

  • Šťáva z citronu

  • Pepř


Stačí oloupat jablka, odstranit jádřince a nastrouhat. Aby chuť jablek více vynikla, nestrouhejte je moc najemno. Stejně přistupujte k hermelínu. Nahrubo ho nastrouhejte a vmíchejte k jablkům. Abyste tu směs nijak nemačkali, použijte k promíchání svoje ruce. Přidejte špetku pepře a trochu citronové šťávy. Nejlépe se k tomu hodí celozrnné pečivo, ale opět záleží na vaší chuti.




Fotogalerie

Veronika

22. 04. 2016

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře