Jarní smoothie detox

Jaro se už pomalu blíží. Měli bychom tedy své tělo pořádně připravit. A kde se skrývá nejvíce vitamínů? Samozřejmě v ovoci a zelenině. Připravte si s námi těchto 5 lahodných koktejlů, se kterými se budete cítit jako znovuzrození.

#damejidlo-siroky 

Koktejl s citronovou šťávou

Citrony jsou především bohatým zdrojem vitamínu C, díky němuž pomáhá posilovat imunitu. Citrony obsahují i pektin, což je vláknina zlepšující trávení. Pomáhá totiž odstraňovat škodlivé bakterie ve střevech a také podporuje tvorbu žluči.


Podle některých odborníků pomáhá teplá voda s citronovou šťávou odplavovat toxiny z těla, když ji vypijete každé ráno na lačný žaludek. Citrony pomáhají při nachlazení, vyživují mozek a nervové buňky a také zmírňují bolest a zánět kloubů, protože rozpouští kyselinu močovou.


Banánový koktejl s mangem

Mango prospívá nejen našemu trávení, ale i pokožce, kterou udržuje v dobrém stavu. Obsahuje totiž vitamín A, což pomáhá ochránit pokožku před zbytečným vysušováním. Doporučuje se i lidem, kteří trpí ekzémy, dermatózou, předčasným stárnutím kůže či při dalších kožních onemocněních. Mango zlepšuje oběhový systém, snižuje krevní tlak a dokonce i hladinu cukru v krvi.


Koktejl žabinec

Máta peprná je fantastickým osvěžujícím prvkem, který se přidává do mnoha nejrůznějších drinků. Nejen, že skvěle chutná, ale má i úžasné léčivé účinky. Pomáhá při nadýmání, zmírňuje syndrom dráždivého střeva a celkově zlepšuje trávení.


Její aroma pomůže hlavně těm, které často trápí nevolnost, ať už z jídla nebo při cestování. Pomáhá s léčbou dýchacích potíží, můžete si s ní skvěle osvěžit dech, zmírňuje stres, nervozitu a díky jejím antiseptickým účinkům pomáhá při kožních infekcích nebo akné.


Karotkové smoothie


Mrkve můžeme jíst syrové i tepelně upravené. V kuchyni ji nejčastěji strouháme a přidáváme do salátů či koktejlů nebo ji můžeme podusit či uvařit a podávat jako součást zeleninových směsí. Pokud však chcete získat co největší množství beta-karotenu, který se v mrkvi skrývá, neměli byste je tepelně upravovat. Tím snižujete množství i ostatních výživných látek. Působí jako prevence vůči vzniku rakoviny, ale pomáhá i při léčbě jaterních chorob, žloutenky, střevních zánětů, astmatu nebo různých kožních chorobách.



#chefparade-siroky 
přidejte na:

09. 03. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář