Julie a Julia po česku 1. část

Viděli jste film Julie a Julia (pro případné zájemce http://www.csfd.cz/film/242921-julie-a-julia/ )? Mě nadchl. Nejen proto, že v něm hrála výborná Meryl Streep a kouzelně obyčejná Amy Adams, ale hlavně díky svému námětu.

O filmu často přemýšlím. Stejně jako o vačení, pečení, smažení a celkově o jídle. Je mi téměř 26 let, magický věk pro studenty, kterým naštěstí už nejsem. Vařit neumím, ale zkouším to. Miluju čtení receptů, nadšeně prohlížím nádherné obrázky výsledných výtvorů a nevěřícně kroutím hlavou nad vychytývkami některých opravdových odborníků. A to odborníky nemyslím pouze šéfkuchaře a profesionální kuchaře, ale klasické maminky, tety, babičky, které vědí, jak rychle, levně, efektivně a často chutnějí než odborníci, uvařit dobroty, na které bych si jednoduše netroufla.

U čtení receptů mě vždycky napadá. Jsem jenom já tak tupá, nebo nevím jak marinovat, pasírovat, apod. jen já? Tento blok bych ráda směrovala spíš k podobně "kuchařsky negramotným" jako jsem já s cílem potěšit je že v tom nejsou samy :)

Často se mi stane, že si přečtu recept, zajásám jak je vše jednoduché a uprostřed vaření nebo pečení narazím na výraz nebo ingredienci, se kterou si vlastně nevím jak rady. Jindy zase vše udělám tak, jak se přesně v receptu a stejně nakonec výsledek není tak krásně propečený, nafouknutý, lahodně vypadající nebo kolikrát bohužel i chutný jak slibuje obrázek z původního receptu.

Ještě jeden důvod, proč začít psát. SEBEMOTIVACE. Vždy si opíšu spoustu receptů a nakonec se do nich bojím pustit. Faktorů je spousta. Ještě žiju s rodiči a raději nevařím/nepeču, abych se předem vyhnula kritice z matčiny strany. Teď se ale donutím. Alespoň jednou týdně něco vytvořím, buď k obědu, večeři, nějakou chuťovku, nebo dezert. Pokusím se sama sebe naučit jak bojovat na kuchyňském poli, najít spojence v ingrediencích a vyhnout se nepřátelským útokům ze strany spálenin a klasických chyb začátečníků. Přece jednou doma rodině nebudu dělat pořád jen tousty a sušenky :)

Takže mi držte pěsti, já si půjdu pročíst své krásně uložené recepty a vybrat si, s čím prvním změřím své síly.

přidejte na:
Ailinel

18. 07. 2010

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Souhlasim s tebou, ze film Julie and Julia je uzasny a inspirujici. Diky nemu jsem zacala vsude pouzivat maslo :) Doufam, ze sve vytvory budes zverejnovat, abychom i my ostatni videli, zda svuj plan dodrzujes :) Preju hodne stesti v peceni a drzim pesti :)

Lucasinka 02. 08. 2010, 11:46

Chybějící obrázek
Tak tohle je opravdu moc pěkný článek a já se přidávám k přání,"ať se daří"!

28. 08. 2010, 21:00

Chybějící obrázek
Pekny clanek :-D, Obdivuju, ze dokážeš najít čas n a upečení si nějaké dobroty, alespoň jednou týdně. Když se dostanu k vaření pečení, tak je to maximálně jednou za měsíc. A Julie & Julia - viděl pro mně to byla málem povinost.. Bouf Bourgignon, už jsem několikrát zkoušel...Pokaždé se povedl, a pokaždé jsem si spálil jazyk, jak jsem to stále ochutnával (té vůni se nealo odolat)

Thangodhrim 20. 02. 2012, 13:22