Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kam za dobrou chutí a zábavou – tipy na březen 2012

Březen je v gastronomických událostech přelomovým obdobím. Na jedné straně ještě doznívá masopustní veselí a na straně druhé se začíná ozývat jaro a s ním přicházející oslavy a zvyky. Na začátku měsíce ještě budete mít možnost vychutnat si nějakou tu zabijačku, pak nás zaplaví nabídka nejrůznějších degustací vín a pálenek a ke konci března se již můžete těšit na velikonoční akce. Podívejte se na tipy, které vybrala redakce Gastronaut, nebo si najděte akci podle vašich představ přímo v kalendáriu. Byla by přece škoda strávit tento pěkný měsíc doma!



60125_medium

Táborský festival vína

15.–31. března, Tábor, region Jihočeský

Jestliže bude Třebíč rájem pro milovníky pálenek, Tábor bude jistě rájem pro vinaře. Tento gastronomický počin je jedním z nejdelších v České republice. Na programu nejsou pouze ochutnávky a výstavy vína, ale také například přednášky nebo vzdělávací akce. Táborští pořadatelé si pro své návštěvníky připravili skutečně bohatý program, díky němuž budete mít možnost ochutnat celou řadu vín, sýrů nebo si koupit lístky tomboly a vyhrát hodnotné ceny. Více zde.



Staročeský velikonoční jarmark

24. března 2012, Praha 10, region Praha

Jaro i velikonoce se nezadržitelně blíží. Načerpejte inspiraci a atmosféru na velikonočním jarmarku. Ve stáncích ochutnáte typické velikonoční pokrmy, které vás možná inspirují, abyste je také o Velikonocích vyzkoušeli. Jarmark bude také plný nejrůznějších předmětů symbolizujících jaro a Velikonoce, kterými si budete moci vyzdobit bydlení a být tak připraveni na příchod svátků jara. Více zde.



Fašanky, fašanky, Velká noc ide

29. –31. března, Strážnice, region Jihomoravský

Skanzeny jsou jako stvořené pro konání jarmarků a slavností. O posledním víkendu v březnu na vás při návštěvě skanzenu dýchne atmosféra časů dávno minulých hned dvakrát. V prvním případě to bude při prohlídce starých chalup a jiných stavení, které zde jsou. V případě druhém to bude řemeslný jarmark, který bude v areálu skanzenu připraven a nabídne návštěvníkům ukázky starých řemesel. Tradicemi a dávnými časy bude také dýchat gastronomická nabídka, v níž bude zahrnuta ochutnávka vín, destilátů a typických velikonočních pokrmů. Více zde.



Fotogalerie

Smart Press

05. 03. 2012

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře