Kam za dobrou chutí a zábavou – tipy na březen 2012

Březen je v gastronomických událostech přelomovým obdobím. Na jedné straně ještě doznívá masopustní veselí a na straně druhé se začíná ozývat jaro a s ním přicházející oslavy a zvyky. Na začátku měsíce ještě budete mít možnost vychutnat si nějakou tu zabijačku, pak nás zaplaví nabídka nejrůznějších degustací vín a pálenek a ke konci března se již můžete těšit na velikonoční akce. Podívejte se na tipy, které vybrala redakce Gastronaut, nebo si najděte akci podle vašich představ přímo v kalendáriu. Byla by přece škoda strávit tento pěkný měsíc doma!

 

 


 

60125_medium

Táborský festival vína

15.–31. března, Tábor, region Jihočeský

Jestliže bude Třebíč rájem pro milovníky pálenek, Tábor bude jistě rájem pro vinaře. Tento gastronomický počin je jedním z nejdelších v České republice. Na programu nejsou pouze ochutnávky a výstavy vína, ale také například přednášky nebo vzdělávací akce. Táborští pořadatelé si pro své návštěvníky připravili skutečně bohatý program, díky němuž budete mít možnost ochutnat celou řadu vín, sýrů nebo si koupit lístky tomboly a vyhrát hodnotné ceny. 

 

 


 

Staročeský velikonoční jarmark

24. března 2012, Praha 10, region Praha

Jaro i velikonoce se nezadržitelně blíží. Načerpejte inspiraci a atmosféru na velikonočním jarmarku. Ve stáncích ochutnáte typické velikonoční pokrmy, které vás možná inspirují, abyste je také o Velikonocích vyzkoušeli. Jarmark bude také plný nejrůznějších předmětů symbolizujících jaro a Velikonoce, kterými si budete moci vyzdobit bydlení a být tak připraveni na příchod svátků jara. 

 

 


 

Fašanky, fašanky, Velká noc ide

29. –31. března, Strážnice, region Jihomoravský

Skanzeny jsou jako stvořené pro konání jarmarků a slavností. O posledním víkendu v březnu na vás při návštěvě skanzenu dýchne atmosféra časů dávno minulých hned dvakrát. V prvním případě to bude při prohlídce starých chalup a jiných stavení, které zde jsou. V případě druhém to bude řemeslný jarmark, který bude v areálu skanzenu připraven a nabídne návštěvníkům ukázky starých řemesel. Tradicemi a dávnými časy bude také dýchat gastronomická nabídka, v níž bude zahrnuta ochutnávka vín, destilátů a typických velikonočních pokrmů.


 

přidejte na:
Smart Press

05. 03. 2012

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář