Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Když láska prochází žaludkem

Svátek všech zamilovaných se opět blíží a samozřejmě k zamilované pohodě ve dvou, patří nějaké laskominy a dobroty. Co si na Valentýna uvařit dobrého k jídlu? Máme pro vás trochu inspirace. A není řečeno, že musíte uvařit valentýnskou dobrotu jako překvapení. Romantika může začít, když se do kuchyně vrhnete dohromady.

59968_medium

Hrozny v želé

Moc dobrá věc, budete oba tou výbornou chutí příjemně překvapeni. Takže co budete potřebovat?

1 láhev sektu, 20 g želatiny, 100 g marcipánu, potravinářské barvivo, citrónovou zmrzlinu, 300 g horznového vína a čerstvou mátu

Želatinu si připravte podle návodu na obale, není to nic složitého. Kuličky hroznového vína umyjte, vypeckujte a nakrájejte na malé kousky. Na marcipán použijte potravinářské barvivo dle vašeho výběru, rozválejte ho na tenčí plát a vykrajujte srdíčka. Připravte si skleničky na šampaňské, do nich rozdělte nakrájené hroznové víno a srdíčka z marcipánu. Nakonec přilijte želatinu a sekt. Jako třešinka na dortu bude malý kopeček citrónové zmrzliny ozdobený čerstvou mátou.

Losos se zeleninou a krevetovou pěnou

Krevety jsou přírodním afrodiziakem, takže tato volba bude pro zamilovaný večer nejlepší. Recept je možná trochu náročnější, ale ve dvou ho zvládnete.

4 steaky z lososa, 100 g koktejlových krevet, 1 lilek, 1 cuketu, 1 fenykl, 1 brokolici, baby karotku, smetanu, 4 žloutky, máslo, 2 dcl vývaru, bílý pepř, sůl

Nejdříve bude nejlepší očistit veškerou zeleninu, nakrájet ji na menší kousky a v osolené vodě ji uvařit do měkka. Až bude zelenina tak akorát, vyjmněte ji a orestujte na rozpuštěném másle. Teď přijde na řadu losos. Steaky očistěte, posolte a osmahněte z obou stran na másle dozlatova. Zbývá jen připravit krevetovou pěnu a servírovat. Krevety vyloupejte, slupky promyjte, zalejte vodou, přidejte sůl a uvařte ze slupek vývar. Až vývar vychladne, přidejte do něj žloutky, vložte nádobu do vodní lázně a vyšlehejte tuhou pěnu. Potom přidejte sůl, bílý pepř, smetanu a opět šlehejte ve vodní lázni. Krevety, které jste vyloupali také osmahněte na másle, které zbylo po opékání lososa. A servírujeme! Na talíř pěkně rozložte lososové steaky, přidejte orestovanou zeleninku, vše zalijte krevetovou pěknou a nahoru nasypte opečené krevety.

Sladká tečka - moka fondue

Pokud máte vybavení na fondue určitě neváhejte a tuhle laskominu vyzkoušejte. Budete se oblizovat až za ušima. Není to nic těžkého a hlavně moka fondue výborně chutná.

180 ml šlehačky, 400 g mléčné čokolády, kávový likér dle chuti

K namáčení: jahody, banány, ananas, máslové sušenky

Jak již bylo řečeno, příprava fondue je opravdu snadná. Připravte si hlubší pánev a nalijte do ní šlehačku. Až bude šlehačka vařit, odstavte ji. Přidejte nalámanou čokoládu a míchejte směs do hladka, nesmíte vidět žádné čokoládové hrudky. Směs přelejte do nádoby na fondue, podle chuti přilijte kávoiový likér a můžete si pochutnávat.

Všem přejeme krásného Valentýna!!!

FOTO: oursoutherntable-jen.blogspot.com

Fotogalerie

Kate

11. 02. 2012

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře