Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Keramické pánve

Proč právě keramickou pánev? V čem spočívají její výhody?
Na trhu je široká nabídka různých druhů pánví z mnoha materiálů, tak proč zvolit zrovna pánev keramickou?

Keramické pánve
Keramické pánve mají velmi odolný skelet z tlakově litého hliníku, který je na vnitřní straně potažen vrstvou keramiky. Keramika je inovační materiál používaný pro kuchyňské náčiní. Jedinečné vlastnosti keramiky, jako je tvrdost a vysoká tepelná odolnost, umožňují pánve využívat prakticky neustále i v náročném provozu. Povrch pánví je velmi odolný proti poškrábání, je nepřilnavý a snadnou se udržuje. Vysoká tepelná odolnost povrchu pánví (do 400°C) a dokonalá tepelná vodivost hliníkového těla pánve, zaručují skvělé výsledky při smažení či dušení pokrmů. Pevné tělo pánví je tvarově stálé i při vysokých teplotách a je velmi odolné proti nárazu. Nízká hmotnost pánví umožňuje snadnou manipulaci při práci, ergonomická rukojeť s dokonalou tepelnou izolací perfektně padne do ruky.

Povrch keramických pánví se vyrábí v několika barevných odstínech, v nabídce jsou tmavé i světlé varianty, které vhodně ladí s celkovou barvou pánve. Díky keramice je povrch výrobků hladký, vysoce kompaktní a neporézní, poskytující pánvím výrazně kvalitnější nepřilnavé vlastnosti oproti jiným materiálům.
Keramické pánve
Keramický povrch je vyroben na bázi přírodních materiálů, při výrobě není použit toxický PFOA (kyselina perfluorooktanová – výrobky jsou označeny PFOA FREE) a jsou minimalizovány emise CO2. V povrchu nejsou obsaženy těžké kovy. Při výrobě klasických teflonových pánví se kyselina perfluorooktanová používá jen ve velmi malém množství, které při výrobním procesu zcela shoří, proto je hlavním argumentem pro nepoužívání PFOA výrobní proces šetrnější k životnímu prostředí. Ze zdravotního hlediska proto nehrozí žádné nebezpečí při používání výrobků.

Výhody keramických pánví:
- Odolnost proti poškrábání (vysoký stupeň tvrdosti)
- Povrch stabilní do 400°C
- Neobsahuje toxické PFOA
- Rychlé zahřátí pánve
- Snadná údržba
- Efektivní a zdravé smažení s minimem tuku
- Pánve jsou vhodné na smažení, dušení i flambování
- Použitelnost na všechny typy varných desek (indukční pouze s protektorem)
- Úspora energie (prvotřídní tepelná vodivost, využití zbytkového tepla)
- Hladký neporézní povrch s vynikajícími nepřilnavými vlastnostmi

Keramické pánve
Dosluhuje Vaše stará pánev, nebo již nesplňuje nároky na zdravé a ekonomické vaření?
Pak neváhejte, vsaďte na kvalitu a pořiďte si keramickou pánev různých tvarů a velikostí v mnoha barevných kombinacích.
Vetroshop

10. 06. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře