Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kokosové mléko


Kokosové mléko je extrémně zdravé


Díky kokosovému mléku bude vaše jídlo chutnější a krémovější. Kokosové mléko je zdravé a mimořádně výživné. A co je na tom nejlepší? Můžete si ho kdykoliv připravit i u vás doma.


Účinky


Kokosové mléko je bohaté na bílkoviny, vápník, fosfor, sacharidy, vlákninu a železo. Také obsahuje hořčík, selen, draslík, sodík, vitamín B, C, E, a vitamín K. Jsou v něm obsaženy kyseliny omega 6, kyselina listová a pantotenová. Pomáhá nám regulovat hladinu krevního cukru a krevní cévy, a kůže je díky kokosovému mléku pružná. Díky vápníku, které kokosové mléko také obsahuje, preventivně pomáhá proti úbytku kostní tkáně. Naše kosti budou silnější. Perfektně uvolní svaly a nervy a pomáhá regulovat hmotnost.


I když má kokosové mléko vyšší hodnotu sacharidů, pomáhá nám hubnout. Umí totiž skvěle zasytit a energii uvolňuje postupně. Má protizánětlivé a protivirové účinky. Kokosové mléko je bezlepkový a bezlaktózový produkt. Mléko je tedy vhodné jak pro celiaky, tak i pro lidi, kteří trpí alergií na laktózu. Kokosové mléko má i další využití. Posiluje nehty a vlasy. Také pomáhá eliminovat vrásky a hydratovat pokožku.


Víte, že si kokosové mléko snadno vyrobíte i doma?


Kokosové mléko si nemusíte kupovat v obchodě. Připravíte si ho i doma. Je to snadné. Budete k tomu potřebovat:


  • Strouhaný kokos - 1 hrnek

  • Teplá voda - 2 hrnky

  • Sůl - špetka (ale nemusí být)


Do mixéru si nalijte vodu a kokos a pořádně rozmixujte. Kokos můžete použít čerstvý nebo kupte balení již nastrouhaného kokosu. Mixujte minimálně 3 - 4 minuty, aby vám vznikla kokosová kaše, kterou nechte vychladnout. Pak kaši přecedíme přes jemné plátno či utěrku. Jestli potřebujete více kokosového mléka, dodržujte poměr 2 díly vody na 1 díl kokosu. Do hotového mléka můžete přidat i špetku soli, díky které se zvýrazní chuť kokosu. Skladovat můžete v lednici, kde vám vydrží 3 dny, ale nezapomeňte před použitím vždy protřepat.


Fotogalerie

Veronika

06. 05. 2016

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře