Koření, které vás v průběhu zimy udrží v teple

Zima dokáže člověka pořádně překvapit. Pokud navíc patříte mezi zmrzlíky, kteří se jen stěží zahřejí, tento článek bude přímo pro vás. Dnes se totiž podíváme na koření, které vás zahřeje na těle i na duši.

SKOŘICEKoření, které vás v průběhu zimy udrží v teple

Skořice se nejčastěji váže k Vánocům. To ale neznamená, že si ji do jídelníčku nemůžete přidat i po nich. Pravidelná konzumace skořice podpoří vaši imunitu a prohřeje celý organismus.

Absolutně skvělý je skořicový čaj. Ten můžete koupit už hotový, nebo si jej přidat do černého čaje. Své místo si ale najde i v jablečném štrůdlu nebo skořicové buchtě. A pokud milujete kávu, měli byste vyzkoušet špetku skořice nasypat i do ní.

HŘEBÍČEK

Hřejivé účinky má i hřebíček. Nejčastěji jej najdete ve Koření, které vás v průběhu zimy udrží v teplevánočních punčích a svařáku, ale největší radost dělá pravděpodobně v upečených perníčkách. Hřebíček se kromě vánočních pochutin hodí i do vývarů nebo rajské omáčky.

CHILLI

Asi nejrychlejší zahřívací efekt má chilli. To kromě jiného povzbuzuje krevní oběh a tělo. Skvěle se hodí do gulášů, ale své místo si najde i v šípkovém džemu nebo horké čokoládě!

ANÝZ

Anýz patří mezi jedno z nejstarších koření na světě. Kromě svých tradičních zahřívacích účinků posiluje i imunitu. Anýz můžete přidat do koláčů i perníků. Velice zajímavě chutná s mořskými plody nebo v horkém svařáku.

BADYÁNKoření, které vás v průběhu zimy udrží v teple

Badyán patří spolu se skořicí a hřebíčkem do tradičního svařeného vína. Jeho využití je však mnohem širší. Badyán můžete bez problémů přidat do každého sladkého pečení. A například v jablečném štrůdlu je opravdu fantastický.

LÉKOŘICE

Poslední zajímavé koření je lékořice. Sladkou dřevinu můžete přidat do čaje, a mnoho z nás si její název spojí s pendreky. Ty si ostatně můžete vyrobit i doma! Stačí, když kořen lékořice rozmixujete a vzniklou pastu necháte povařit s trochou vody. Výslednou směs vlijte do nádoby a nechte ztuhnout.

přidejte na:
Gabriela

01. 02. 2021

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář