Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Které ryby se hodí na gril?


Teplých slunečných víkendů už pomalu ubývá. Využijte krásného počasí a připravujte si chutné pokrmy pěkně venku na čerstvém vzduchu. Zkuste si pro změnu připravit grilované ryby. Jsou bohaté na jód, omega 3 mastné kyseliny a zároveň obsahují jen malé množství kalorií.


Při nákupu vybírejte pouze čerstvé ryby, které poznáte podle červených či fialových žaber. Také by měly mít napjatou kůži, jež by se měla kovově lesknout. Oči mají průhledné a vypouklé. Starou rybu poznáte nejčastěji podle zápachu - voní rybinou, ty čerstvé voní vodou a mořem.


Připravte si mořské ryby. Obsahují celou řadu vitamínů



  • Losos - Jeho maso je sice tučnější, ale za to je šťavnatější než ostatní ryby.

  • Mořský vlk - Má jemnou chuť a je tak trochu nasládlý.

  • Platýz - Většinou na něj zapomínáme, ale je velmi chutný a jednoduchý na přípravu.

  • Mořský okoun - Jeho maso má načervenalou barvu a výraznou chuť.

  • Tuňák - Nikdy jej nepřipravujte příliš dlouho, neboť by mělo být skoro syrové podobně, jako když se připravuje hovězí.

  • Pražma - Určitě vám zachutná. Maso je krásně šťavnaté. Je skvělou volbou v případě, že budete chtít grilovat rybu vcelku. Drží pěkně pohromadě.


Chcete si raději ugrilovat sladkovodní ryby? Jsou lépe stravitelné



  • Amur - Příprava této ryby je velmi rychlá.

  • Sumec - Oproti ostatním rybkám má výraznější chuť, jenž některé může odradit. Nejsme na ni zvyklí, ale určitě stojí za vyzkoušení.

  • Kapr - Kapra si většina z nás kupuje jen na vánoce. Je to škoda. Má sice více kostí, ale když to pomineme, tak chutná opravdu skvěle.

  • Pstruh - Příprava je trochu delikátnější. Nesmíte jej na grilu nechat příliš dlouho, jinak hrozí, že se vám jeho jemné masíčko začne rozpadat.

  • Makrela - Svou chutí je podobná pstruhu, ale obsahuje více tuku. Možná proto na grilu lépe drží. Nemusíte se tak strachovat, že se rozpadne.

  • Candát - Je jednou z nejchutnějších sladkovodních ryb. Doporučujeme vám ho naporcovat na filety a rychle ogrilovat.


Fotogalerie

Veronika

26. 08. 2016


Přidat komentář

Facebook komentáře