Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Které ryby se hodí na gril?


Teplých slunečných víkendů už pomalu ubývá. Využijte krásného počasí a připravujte si chutné pokrmy pěkně venku na čerstvém vzduchu. Zkuste si pro změnu připravit grilované ryby. Jsou bohaté na jód, omega 3 mastné kyseliny a zároveň obsahují jen malé množství kalorií.


Při nákupu vybírejte pouze čerstvé ryby, které poznáte podle červených či fialových žaber. Také by měly mít napjatou kůži, jež by se měla kovově lesknout. Oči mají průhledné a vypouklé. Starou rybu poznáte nejčastěji podle zápachu - voní rybinou, ty čerstvé voní vodou a mořem.


Připravte si mořské ryby. Obsahují celou řadu vitamínů



  • Losos - Jeho maso je sice tučnější, ale za to je šťavnatější než ostatní ryby.

  • Mořský vlk - Má jemnou chuť a je tak trochu nasládlý.

  • Platýz - Většinou na něj zapomínáme, ale je velmi chutný a jednoduchý na přípravu.

  • Mořský okoun - Jeho maso má načervenalou barvu a výraznou chuť.

  • Tuňák - Nikdy jej nepřipravujte příliš dlouho, neboť by mělo být skoro syrové podobně, jako když se připravuje hovězí.

  • Pražma - Určitě vám zachutná. Maso je krásně šťavnaté. Je skvělou volbou v případě, že budete chtít grilovat rybu vcelku. Drží pěkně pohromadě.


Chcete si raději ugrilovat sladkovodní ryby? Jsou lépe stravitelné



  • Amur - Příprava této ryby je velmi rychlá.

  • Sumec - Oproti ostatním rybkám má výraznější chuť, jenž některé může odradit. Nejsme na ni zvyklí, ale určitě stojí za vyzkoušení.

  • Kapr - Kapra si většina z nás kupuje jen na vánoce. Je to škoda. Má sice více kostí, ale když to pomineme, tak chutná opravdu skvěle.

  • Pstruh - Příprava je trochu delikátnější. Nesmíte jej na grilu nechat příliš dlouho, jinak hrozí, že se vám jeho jemné masíčko začne rozpadat.

  • Makrela - Svou chutí je podobná pstruhu, ale obsahuje více tuku. Možná proto na grilu lépe drží. Nemusíte se tak strachovat, že se rozpadne.

  • Candát - Je jednou z nejchutnějších sladkovodních ryb. Doporučujeme vám ho naporcovat na filety a rychle ogrilovat.


Fotogalerie

Veronika

26. 08. 2016

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře